Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Εθνικός δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας

Μάχη με τον χρόνο για τις απαλλοτριώσεις
Μάχη σ’ όλα τα επίπεδα σ’ ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας. Στόχος είναι να υπάρχει η γη, ώστε ο ανάδοχος όμιλος “Μορέας” να μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα και με γρήγορους ρυθμούς και να παραδώσει τη διάβαση Καλογερικού και όλο το τμήμα από την Τρίπολη έως τα Παραδείσια και την Τσακώνα στα τέλη του 2009 ή ως την άνοιξη του 2010. Σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, οι εκθέσεις των ορκωτών εκτιμητών για τις απαλλοτριώσεις έχουν πάει στο δικαστήριο. Και τώρα οι εκτιμητές δίνουν πλήρη στοιχεία.
Υπάρχει έκθεση - εκτίμηση ανά ακίνητο και αυτό διευκολύνει το δικαστήριο. Η δικάσιμος για τις απαλλοτριώσεις στην Αρκαδία θα γίνει πριν το Πάσχα, για όλο το τμήμα του δρόμου από την έξοδο της Τρίπολης μέχρι τα Παραδείσια. Εκφράζεται η ελπίδα το δικαστήριο να καθορίσει την τιμή μονάδας χωρίς καθυστέρηση.
Η ίδια πηγή μάς πληροφόρησε ότι και οι απαλλοτριώσεις για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα βρίσκονται σε καλό δρόμο. «Θέλουμε να νικήσουμε τις καθυστερήσεις», μας είπε στέλεχος του ΠΕΧΩΔΕ κι επεσήμανε: «Δεν είναι δύσκολο τεχνικά το έργο, όπως είναι ο δρόμος Κορίνθου - Πάτρας».
Οσον αφορά τις εργασίες παρατήρησε ότι «δουλεύει το Καλογερικό, γίνονται εργασίες για να θάσουμε στα μέτωπα της σήραγγας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, το πιο κρίσιμο. Τα μέτωπα. Είναι πάντως καλές οι γεωλογικές συνθήκες στην περιοχή». Σημείωσε πως η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο έχει περάσει τα 400 μέτρα και η καινούργια σήραγγα στο Νεοχώρι (μετά το Αρτεμίσιο προς το Αργος) έχει διανοιχθεί πάνω από 200 μέτρα.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 24-2-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: