Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Εκτός και η 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Βλάβη παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα στη μεταλλική ταινία υγράς τέφρας, με αποτέλεσμα να αδυνατούσε να γίνει η μετακόμιση της παραγόμενης υγράς τέφρας, που έχει ως αποτέλεσμα η 3η μονάδα του ΑΗΣ να δουλεύει με πετρέλαιο και να παράγει μόνο 50 μεγαβάτ.
Το προσωπικό ασφαλείας κατέβαλε προσπάθειες επανεκκίνησης της ταινίας και αποκατάστασης της ζημιάς ουτωσώστε να θέσει σε λειτουργία τη μονάδας. Παρά ταύτα όμως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η μονάδα τελικά τέθηκε εκτός λειτουργίας και έτσι στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης παράγει ρεύμα μόνο μία μονάδα από τις τέσσερις και συγκεκριμένα η 2η στην ελάχιστη δυνατή παραγόμενη ενέργεια. Έτσι λοιπόν το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης παράγει πλέον 90 μεγαβάτ από τα 850 συνολικά που παράγει υπό κανονικές συνθήκες.
Να σημειωθεί, ότι τα αποθέματα λιγνίτη στη Μεγαλόπολη είναι ελάχιστα και μετά βίας αρκούν το πολύ για εφτά ημέρες και για τη μία μονάδα που λειτουργεί.
Από το πρωί χθες άρχισαν και πάλι μικρότερης διάρκειας διακοπές ρεύματος, ενώ από το μεσημέρι ηλεκτροδοτήθηκε όλη η περιφέρεια, αφού σύμφωνα με την τοπική ΔΕΗ ανεστάλησαν προσωρινά οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Πελοπόννησο.
Μετά το γεγονός ότι τέθηκε εκτός και η 3η μονάδα του ΑΗΣ στην Μεγαλόπολη η ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου και κυρίως η νοτιοανατολική της πλευρά ενδέχεται να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ή οποία ενισχύεται από το υδροηλεκτρικό του Αχελώου που τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Τρίτης.


Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης 11-3-2008
http://www.drt915.gr/


Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 12-3-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: