Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

Αρχισε να μετράει ο χρόνος για τη Νέα Εθνικό Οδό "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα"

Τη Δευτέρα 3 Μαρτίου ενεργοποιήθηκε επισήμως η σύμβαση κατασκευής και παραχώρησης της εθνικής οδού Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη (Ανατολική Οδός Πελοποννήσου) και από αυτή την ημερομηνία “τρέχει“ η προθεσμία 24 μηνών για την ολοκλήρωση ανακατασκευής και βελτίωσης του τμήματος Κόρινθος – Τρίπολη, κατασκευής του νέου κλάδου της σήραγγας Αρτεμισίου και κατασκευής του τμήματος Τρίπολη - Αθήναιο.
Από την ίδια ημερομηνία “τρέχει“ η προθεσμία 40 μηνών για την κατασκευή του τμήματος Τσακώνα – Καλαμάτα.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 6-3-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Μετρούν οι 40 μήνες για ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου

Έναρξη παραχώρησης στις 3 Μαρτίου για το Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα
Από τις 3 Μαρτίου είναι γεγονός η έναρξη της παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του Ομίλου «Μορέας», όσον αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης. Τούτο έκανε γνωστό στο «Θ» ο Γιάννης Καρνέσης, προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, της ΕΥΔΕ-ΟΑΠ, επισημαίνοντας πως από αυτή την ημερομηνία μετρούν οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση του δρόμου, που είναι 40 μήνες μέχρι να φτάσει ο άξονας αυτός στην Καλαμάτα.
Η έναρξη της παραχώρησης θα σημάνει και εντονότερους ρυθμούς εργασιών, που ούτως ή άλλως έχουν αρχίσει.
Η έναρξη λειτουργίας, βάσει της οποίας θα αναλάβει ο παραχωρησιούχος και τα διόδια, θα γίνει σύντομα και καταρχήν θα λειτουργούν οι δύο σταθμοί που υπάρχουν και τώρα ανάμεσα στην Τρίπολη και την Κόρινθο.
Η υπηρεσία του κ. Καρνέση περιμένει πολύ σύντομα να της παραδοθούν οι εκτιμήσεις για τις αξίες των απαλλοτριουμένων ακινήτων.
Σχετικά με τον περιμετρικό της Καλαμάτας, η τελική απόφαση είναι του υπουργού Γιώργου Σουφλιά και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή.
Ως προς τον έτερο άξονα, Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας, αναμένεται το απαραίτητο πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσει η διαδικασία έναρξης της παραχώρησης. Εκτιμάται πως το χρονικό διάστημα αναμονής θα είναι μικρότερο σε σχέση με τον πρώτο άξονα.

Πηγή: "Θάρρος" Καλαμάτας 6-3-2008
http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: