Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Κινητικότητα σε Ραψομμάτη και Τσακώνα

Θεμελίωση στη γέφυρα Αλφειού, χωματουργικά στην τοξωτή.
Με εντατικότερους ρυθμούς δουλεύει η ανάδοχος κοινοπραξία στις προσβάσεις της σήραγγας Ραψομμάτη, όπως ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Διευρωπαϊκών Δικτύων Πελοποννήσου Παναγιώτης Κουρεντζής.
Η εντατικοποίηση των εργασιών δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό, επεσήμανε ο κ. Κουρεντζής, αλλά είναι αξιοσημείωτη.
Στην περιοχή έχει φθάσει γεωτρύπανο και ο εργολάβος άρχισε τη θεμελίωση της γέφυρας Αλφειού.
Στο τμήμα από Αθήναιο έως είσοδο σήραγγας εκτελούνται χωματουργικά και τεχνικά, για το κομμάτι από την έξοδο ως τα Μαλλωτά που έχει σημαντικά τεχνικά έργα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, ενώ η πρόοδος των εργασιών σε μικρό τμήμα κοντά στη γέφυρα Αλφειού δεν επηρεάζεται από τη μη ύπαρξη απαλλοτριώσεων, για τις οποίες αναμένεται τιμή μονάδος από το δικαστήριο. Ο κ. Κουρεντζής εκτιμά πως αν ο ανάδοχος δουλέψει εντατικά, το έργο θα τελειώσει σε 1 χρόνο. Εμπλοκή υπάρχει με την αποκατάσταση κατολίσθησης στο έτοιμο οδικό τμήμα Μαλλωτών-Λεύκτρου, διότι δεν έχει υπογραφεί νέα Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) για να χρηματοδοτηθεί.
Στο Παραδείσια-Τσακώνα υπήρξε ροή χρήματος αφού πληρώθηκε μεγάλος λογαριασμός με 1,6 εκατ. ευρώ. Αναμένεται έγκριση ΣΑΕ για χρηματοδότηση καθ’ όλη τη χρονιά.
Για την τοξωτή γέφυρα ξεκίνησαν τα χωματουργικά και αναμένεται τμηματική παράδοση των μελετών με πρώτη εκείνη για τα βάθρα.


Πηγή: "Θάρρος" Καλαμάτας 8-3-2008
http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: