Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008

Συνεχείς φωτιές στα ορυχεία της ΔΕΗ

Συνεχείς φωτιές καίνε τελευταία στα ορυχεία της ΔΕΗ. Η τελευταία που ξέσπασε από ένα μονωτήρα και αναστάτωσε τους κατοίκους ήταν την Τετάρτη το πρωί όταν πυκνός μαύρος καπνός που προερχόταν από το χώρο της ΔΕΗ αναστάτωσε την πόλη της Μεγαλόπολης. Η είδηση ότι καίγονται παλιοί ταινιόδρομοι που είχαν πεταχτεί σε χώρο των ορυχείων (προφανώς περίμεναν το ΧΔΒΑ για να τα αποθέσουν) και από την καύση τους ο επικίνδυνος πυκνός μαύρος καπνός σκέπασε τη Μεγαλόπολη. Επίσημα η ΔΕΗ αναφέρει ως άγνωστη αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς από ένα μονωτήρα της.

Σβήστηκε άμεσα η φωτιά που ξέσπασε στα όρια των ορυχείων της Μεγαλόπολης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γύρω στις 11 πμ. σήμερα, 23 Ιουλίου 2008, από μονωτήρα 150ΚV προκλήθηκε, για άγνωστη προς το παρόν αιτία, μικρής έκτασης φωτιά στα όρια των Ορυχείων της Μεγαλόπολης, προκαλώντας την εκπομπή πυκνού καπνού λόγω αναφλέξεως άχρηστων ελαστικών ιμάντων για εκποίηση που ήσαν αποθηκευμένοι σε παρακείμενο χώρο.
Η φωτιά σβήστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη χρησιμοποίηση ίδιων μέσων του λιγνιτωρυχείου χωρίς να υπάρξουν ζημίες.
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2008


Πηγή: dei.gr


Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 24-7-2008
http://www.eleftherianews.gr/


Πηγή: "Έθνος" 24-7-2008
http://www.ethnos.gr/

Ενώ με δελτίο τύπου που μας έστειλε η Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρεται στο θέμα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τρίπολη 23 - 7 - 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 23 Ιουλίου 2008, από μονωτήρα 150ΚV προκλήθηκε φωτιά σε χώρο των Ορυχείων Χωρεμίου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, προκαλώντας την εκπομπή πυκνού καπνού λόγω αναφλέξεως άχρηστων ελαστικών ιμάντων που ήσαν αποθηκευμένοι για εκποίηση σε παρακείμενο χώρο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης της Επιχείρησης.
Ευτυχώς που η φωτιά δεν επεκτάθηκε με δυσάρεστες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η προχειρότητα της Διεύθυνσης Λ.Κ.Μ.
Οι άχρηστοι ελαστικοί ιμάντες (ταινίες) ήταν εγκαταλειμμένοι στη «τύχη» τους στο σημείο εκείνο χωρίς να είχαν ληφθεί μέτρα για την ασφαλή αποθήκευση τους. Αυτό αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και για την ΔΕΗ και για τις εταιρείες των εργολάβων που εκτελούν διάφορες εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ.
Καλούμε τις Τοπικές Διευθύνσεις της ΔΕΗ στην Μεγ/λη, επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόθεση διαφόρων υλικών - πολλές φορές και κατάλληλων για χρήση - σε διάφορα σημεία των χώρων του Ενεργειακού μας Κέντρου.
Καλούμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ουσιαστικό έλεγχο και την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή τω παραπάνω πρακτικών.
Το συνδ. κίνημα από την μεριά του θα εντείνει τις προσπάθειες του, για την αποκάλυψη και τον περιορισμό τέτοιων φαινόμενων, για την προστασία του περιβάλλοντος και των συμφερόντων της Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: