Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008

Στη Βουλή το θέμα των Ιατρών εργασίας στη ΔΕΗ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ερώτηση προς κ.κ. Υπουργούς
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Ανάπτυξης

Θέμα: Το Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη χωρίς γιατρούς εργασίας.

Από τα μέσα Μαΐου 2008 έληξαν οι συμβάσεις των Γιατρών εργασίας που απασχολούνταν στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης (Λ.Κ.Μ) και τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Έκτοτε δεν υπάρχει ενασχόληση με τα ζητήματα της προστασίας της υγείας στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, στους χώρους των ορυχείων και των Μονάδων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και φυσικά να υπάρχει παραβίαση των υποχρεώσεων της ΔΕΗ Α.Ε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την νομοθεσία (Ν. 1568/1985, Π.Δ 17/96, Π.Δ 294/1988 κ.λ.π).
Να σημειωθεί ότι στο Ενεργειακό Κέντρο απασχολούνται περισσότερο από 2000 εργαζόμενοι και πως την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους εφτά εργαζόμενοι και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.
Επειδή η συμβολή των γιατρών εργασίας είναι σημαντική τόσο για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου και την μελέτη των συνθηκών εργασίας, όσο και για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων ειδικά στους χώρους των ορυχείων και των Ατμοηλεκτρικών σταθμών.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν άμεσα ώστε στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί εργασίας οι οποίοι από τα οργανόγραμμα της επιχείρησης προβλέπονται να είναι τουλάχιστον τρεις;
Για ποιους λόγους τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι, έχουν μείνει ακάλυπτοι από γιατρούς εργασίας εδώ και δύο μήνες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Θανάσης Λεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: