Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Βουλευτές Αρκαδίας απόντες από τη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρόπληκτες περιοχές

Εμείς τους ψηφίζουμε για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας και αυτοί απέχουν επιδεικτικά από τις συζητήσεις που μας αφορούν.
Το ρόλο τους ανέλαβε ο Βουλευτής και Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, όντας πυρόπληκτος πολίτης.
.
.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουν ακόμα κοντέϊνερς στην Φαλαισία…
ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΈΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!!!
Έσωσε τα προσχήματα ο Αρκάς Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης…
Διάβασα προσεκτικά τα πρακτικά της συζήτησης, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι, σε μία τόσο κρίσιμη συζήτηση, η οποία αφορούσε άμεσα και την Αρκαδία, έλαμψαν με την απουσία τους οι τρεις εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Την ώρα, που αποδεδειγμένα και αναμφισβήτητα, στην Φαλαισία δεν έχει μπει ούτε κεραμίδι, ένα χρόνο μετά τις φωτιές και που παραμένουν ακόμα συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν ακόμα σε κοντέϊνερς, οι βουλευτές της Αρκαδίας δεν είχαν κανένα δικαίωμα και καμία δικαιολογία, για να απουσιάζουν από αυτή τη συζήτηση. Όφειλαν να είναι εκεί και να καταγγείλουν την κατάσταση που επικρατεί στην Φαλαισία και στις άλλες περιοχές του νομού Αρκαδίας, που κάηκαν το καλοκαίρι του 2007. Να ζητήσουν εξηγήσεις και να απαιτήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Δεν το έκαναν όμως… Προφανώς, έχουν άλλες προτεραιότητες.
Και το ερώτημα είναι: Αν στην αίθουσα της Βουλής, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν ο Καρατζαφέρης και ο Παναγιωτόπουλος της ΝΔ, δεν θα ακουγόταν ούτε μία λέξη για την καμένη Αρκαδία; Κι όμως, ναι! Αν ειδικά ο Καρατζαφέρης δεν αναδείκνυε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Φαλαισία –και όχι μόνο- τότε θα συζητιόταν μία πρόταση Νόμου για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και δεν θα είχε ακουστεί ούτε μία φάση για την Αρκαδία! Και γράφω ειδικά ο Καρατζαφέρης», διότι ο Παναγιωτόπουλος ναι μεν μίλησε για τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας, αλλά την ίδια ώρα προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Να την στρογγυλέψει. Καλύπτοντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση της ΝΔ. Και λέγοντας ότι και στις επόμενες εκλογές η πυρόπληκτη Αρκαδία πάλι ΝΔ θα ψηφίσει για Κυβέρνηση. Λες και αυτό είναι το θέμα…
Αυτή είναι λοιπόν η σημερινή κατάσταση. Έγινε συζήτηση στη Βουλή για τις πυρόπληκτες περιοχές και βουλευτής που να εκλέγεται στην Αρκαδία, δεν υπήρχε στην αίθουσα. Δυστυχώς. Διαβάστε τα εδώ γιατί δεν πρόκειται να τα δείτε αλλού γραμμένα όλα αυτά.
Κι αν θέλετε να μελετήσετε μόνοι σας τα πρακτικά της Βουλής, επισκεφθείτε την διεύθυνση
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=es080828.txt.
.
Πηγή: "Καλημέρα Αρκαδία" (εφημ. Αρκαδικές Ειδήσεις) 6-9-2008
http://kalimera-arkadia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: