Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Θα ξαναπάρουν βιβλιάρια οι επιτυχόντες φοιτητές

Διαβάσαμε σήμερα στην «Αιχμή» ότι ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας είχε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τους Δήμους της Γορτυνίας τα ονόματα των επιτυχόντων στα ανώτερα ιδρύματα για να τους δώσει σαν βραβείο 500 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι τα τραπεζικά βιβλιάρια στους φοιτητές, επιτυχόντες σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, είχε καθιερωθεί από τον προηγούμενο Μητροπολίτη Θεόφιλο.
Ο νέος Μητροπολίτης με την εκλογή του πριν από δύο χρόνια σταμάτησε αυτό το θεσμό, αναφέροντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον προηγούμενο μητροπολίτη που έδινε τα βραβεία όσο και για τους ίδιους τους φοιτητές λέγοντας πως κανένας φοιτητής δεν έχει ανάγκη.
Άραγε οι επιτυχόντες των δύο τελευταίων ετών που δεν πήραν το βραβείο, δεν το δικαιούνται; Θα μείνουν αδικημένοι;
Άραγε θα δοθούν μόνο στη Γορτυνία από όπου ζήτησε τα ονόματα και όχι στη Μεγαλόπολη;
Ας ελπίσουμε να μην κάνει αυτό το λάθος…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ!
ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ 10000ΜΟΡΙΑ Κ ΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!

ΓΙΑΤΙ?ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ???
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ?

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

megalopolis2008 είπε...

Αυτό το λάθος έγινε όταν ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας ότι όσοι δεν πιάνουν τη βάση του 10 δε θα εισάγονται στις τριτοβάθμιες σχολές και ο προηγούμενος μητροπολίτης Θεόφιλος το εφάρμοσε και στους τελευταίους που εισήχθησαν με βαθμό μικρότερο της βάσης. Ίσως αυτό να έγινε για εξοικονόμηση χρημάτων, δεν το ξέρουμε και ούτε πρόκειται να μας δώσει κάποιος αυτή τη λογική απάντηση που όλοι ζητάμε γιατί και αυτοί εισήχθησαν και θα πάρουν πτυχία τριτοβάθμιας.
Και δεν μπορεί να μας δώσει κάποιος άπάντηση γιατί αυτός που αποφάσεζε και ήταν ο μακαριστός Θεόφιλος έχει αποδημήσει εις Κύριον.
Όπως δε μπορεί να μας απαντήσει γιατί θα έπρεπε να γίνει από αυτά τα λίγα παιδιά η εξοικονόμηση χρημάτων (κάτι που επικαλέστηκε ο νέος μητροπολίτης για να διακόψει αυτή την επιβράβευση στα παιδιά)όταν πεθαίνοντας ο Θεόφιλος μάθαμε ότι έχει αφήσει στα ταμεία της Μητρόπολης και του Φιλόπτωχου Ταμείου 300.000 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα:

Θα δοθούν αναδρομικά ?

megalopolis2008 είπε...

Δεν πιστεύουμε να περιμένεις απάντηση από εμάς; Ο καταλληλότερος για να μας απαντήσει είναι ο ίδιος ο μητροπολίτης Ιερεμίας ο οποίος στέρησε από τους φοιτητές αυτή την ηθική και υλική ικανοποίηση και επιβράβευση των κόπων τους.