Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Χωρίς παρέλαση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μεγαλόπολη

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Μεγαλόπολη το πρωινό της 25ης Μαρτίου, δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών της πόλης μας.
Ένα γεγονός - φαινόμενο για τη Μεγαλόπολη, που παρατηρήθηκε για 2η φορά στα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον.
Η προηγούμενη φορά που δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση ήταν την 25η Μαρτίου 1998, πριν από 10 χρόνια ακριβώς, για διαφορετικό όμως λόγο. Αφ' ενός μεν είχε προηγηθεί η απόφαση για ματαίωση της παρέλασης λόγω του τραγικού εικοσαήμερου που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Μεγαλόπολης με τα αλλεπάλληλα κρούσματα (θανατηφόρα και μη), αφ' ετέρου δε ο βροχερός καιρός της 25ης Μαρτίου 1998 ματαίωσε και την κατάθεση στεφάνων που θα γινόταν κανονικά.
Φέτος, αφού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας στην Εκκλησία, αμέσως μετά τη δοξολογία, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση με το μητροπολίτη Ιερεμία Φούντα να καταφτάνει στην πλατεία ασμένως με τα ιερά άμφια που φορούσε στην εκκλησία, για να προλάβει να τελέσει τη δέηση-τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας.
Και με την κατάθεση στεφάνων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μερτίου στη Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: