Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Στην Καλαμάτα Παπούλιας και ΙερώνυμοςΣτην Καλαμάτα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Το Σάββατο το απόγευμα υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο στην Τσακώνα και αμέσως μόλις έφτασαν στην Καλαμάτα τελέστηκε εσπερινός με τη συμμετοχή και άλλων μητροπολιτών (Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Περιστερίου Χρυσόστομος, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Καισαριανής Δανιήλ, Καισαριανής Δανιήλ κ.ά.). Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού.
Ο λόγος της επίσκεψής του, όμως, όπως και του Προέδρου της Δημοκρατίας που έφτασε στην Καλαμάτα το πρωί της Κυριακής, ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας την 23η-3-1821.
Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με τον Αρχιεπίσκοπο να καταφτάνει συνοδευόμενος από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους αρχιερείς στον Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στις 3.40 μ.μ. έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και αμέσως μετά η φλόγα της επανάστασης που είχε ανάψει στην Ι. Μ. Βελανιδιάς και η σημαία της Επανάστασης όπου στην πλατεία έγινε έπαρσή της.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς τον Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων όπου ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε δοξολογία για την ημέρα. ακολούθησε η αναπαράσταση της έναρξης της επαναστασης και η παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: