Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη

Μια μικρή ομάδα Μεγαλοπολιτών περίπου εβδομήντα ατόμων με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ), που έχει συσταθεί από φορείς του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση και απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της Διεύθυνσης Μελετών - Κατασκευών της ΔΕΗ Α.Ε. στην οδό Αριστοτέλους 30 στην Αθήνα.
Ο αποκλεισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η διαδικασία κατάθεσης των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του έργου για την κατασκευή ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη και ουσιαστικά να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σπύρος Τσιριγώτης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιριγώτης σημείωσε ότι ''ήρθαμε στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια συμβολική διαμαρτυρία, τελικά όμως συγκεντρωθήκαμε αρκετοί αποκλείσαμε την είσοδο και πετύχαμε την ακύρωση του διαγωνισμού για το ΧΔΒΑ, αφού δεν επιτρέψαμε στους εργολάβους που είχαν έρθει να ανεβούν στον 5ο όροφο και να καταθέσουν τις προσφορές τους 9:00 με 10:00 που είχε οριστεί από την προκήρυξη'' και πρόσθεσε πως ''σήμερα οι Μεγαλοπολίτες κέρδισαν μια μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται και χρειάζεται επαγρύπνηση''.
Να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αρκαδίας, παρουσία αρκετών πολιτών από την επαρχία Μεγαλοπόλεως, ομόφωνα γνωμοδότησαν αρνητικά στην δημιουργία ΧΔΒΑ στα εξαντλημένα ορυχεία της ΔΕΗ, ενώ κατά πλειοψηφία γνωμοδότησαν θετικά στην δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου από τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Τέλος να αναφέρουμε ότι την προσεχή Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία της Μεγαλόπολης οργανώνει συγκέντρωση το ΚΚΕ ενάντια στην δημιουργία ΧΔΒΑ με ομιλητή το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Μπάτσικα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: