Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Ο Γιώργος Φουστούκος ανάμεσα στους 12 απόφοιτους αριστούχους που βράβευσε η Eurobank

Η βράβευση 12 Αρκάδων αριστούχων αποφοίτων λυκείου έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα Eurobank EFG στο Απόστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την προηγούμενη Τρίτη. Στη διάρκειά της βραβεύθηκαν 80 αριστούχοι απ‘ όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ηλείας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει η τράπεζα. Κάθε ένας από τους βραβευθέντες παρέλαβε έπαινο καθώς και βιβλιάριο λογαριασμού με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Επιπλέον επιδόθηκε έπαινος στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, απ‘ όπου αποφοίτησε η Βασιλική Μπόζνου, που συγκέντρωσε τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στο νομό, τον οποίο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Μακρής.
Οι βραβευθέντες αριστούχοι του νομού είναι οι: Λαμπρινή Βλάσση από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Ιωάννης Γαλάνης από το Γενικό Λύκειο Αστρους. Κωνσταντίνα Γεωργέλου από το Γενικό Λύκειο Τεγέας. Σωτήριος Ζαμπούνης από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου. Αγγελική Μουρούτσου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαγκαδίων. Βασιλική Μπόζνου από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Χρήστος Νικολόπουλος από το Γενικό Λύκειο Τροπαίων. Αικατερίνη Ντάβου από τις Λυκειακές Τάξεις Δημητσάνας. Παναγιώτα Πετροπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Σοφία Σιόλα από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου. Κωνσταντίνος Τυροβολάς από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Γεώργιος Φουστούκος από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 23-11-2008
http://www.eleftherianews.gr/


Αθήνα,19 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η τελετή αυτή είναι η 21η σε σύνολο 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5.600 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Δημήτριος, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Δήμαρχος Βαλτετσίου Νικόλαος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, ο Δήμαρχος Δημητσάνης Αναστάσιος Βλάχος, ο Δήμαρχος Λαγκαδίων Ευστάθιος Κούλης, οι
Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Γιαννόπουλος και Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας Ευάγγελος Τσεκούρας και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας των Νομών.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Δημήτριος, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank για την πρωτοβουλία της να βραβεύει τους άριστους νέους και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank για τον σεβασμό και την αναγνώριση που επιδεικνύει στους αριστούχους μαθητές μέσα από το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Παράλληλα, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους γονείς για την υποστήριξη που πρόσφεραν στα παιδιά καθόλη την διάρκεια της χρονιάς και τέλος ευχήθηκε στους αριστούχους να κατακτήσουν τα όνειρα τους και να διεκδικούν πάντα την πρωτιά.
Τέλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παναγιώτης Μπαζίγος, δήλωσε πως η προσφορά της Τράπεζας στην Παιδεία την εντάσσει στους οργανισμούς εκείνους που διαθέτουν κοινωνικό και ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία και την συνεχάρη για αυτή της την προσπάθεια. Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές για την αριστεία τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Κατά την εκδήλωση, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας απ’ όπου αποφοίτησε μαθητής ο Χρήστος Μάρκελος, στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, απ’ όπου αποφοίτησε η Παναγιώτα Μητροπούλου, στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, απ’ όπου αποφοίτησε η Βασιλική Μπόζνου, στο, 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης απ’ όπου αποφοίτησε ο Κυριάκος - Παναγιώτης Τσέλλος, και στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, απ’ όπου αποφοίτησε η Παναγιώτα Μαρκοπούλου. Τις τιμητικές πλακέτες έλαβαν, για το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βασίλης Λαλιώτης, για το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας η Διευθύντρια του Λυκείου κα Αθηνά Παναγάκου, για το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Μακρής, για το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Ηλίας Αλιμήσης και για το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Μαρκαντώνης.
Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Ανδρέας Ασπρούδας, τόνισε ότι «για εμάς η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση.
Ανταποκρινόμενη λοιπόν η Τράπεζά μας στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:

1. Θεόδωρος Αλεξόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
2. Ευγενία Αννούση από το Γενικό Λύκειο Μολάων
3. Χρήστος Βασιλόπουλος από το Γενικό Λύκειο Γυθείου
4. Λαμπρινή Βλάσση από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
5. Γεωργία Βουρλούμη από το Γενικό Λύκειο Λάλα
6. Ιωάννης Γαλάνης από το Γενικό Λύκειο Άστρους
7. Βασιλική Γαρατζιώτη από το Εκπαιδευτήρια Μπουγά
8. Γεώργιος Γαρδίκης από το Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαμπείας
9. Στυλιανή Γερογιώργη από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης
10. Κωνσταντίνα Γεωργέλου από το Γενικό Λύκειο Τεγέας
11. Αγησίλαος Γεωργούλιας από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως
12. Σταυρούλα Γιαλαμά από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά
13. Χριστίνα Δελαβίνια από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
14. Αναστασία Δέλγα από το Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Καλλιθέας
15. Θεόδωρος Δημητρακάκης από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
16. Ελευθερία Δημητρίου από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Αμαλιάδας
17. Χριστόφορος Δημητρίου από το Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νεοχωρίου
18. Σπυρίδων Διαμαντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Έλους
19. Ιωάννα Διονυσακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Καρατούλα
20. Σωτήριος Ζαμπούνης από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου
21. Αφροδίτη Ηλιοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
22. Κωνσταντίνα Θανασιά από το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης
23. Διονύσιος Θανόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κρεστενών
24. Αναστάσιος Καλαμβόκης από το Γενικό Λύκειο Βάρδας
25. Αγγελική Κατσαμπάνη από το Γενικό Λύκειο Ανδρούσας
26. Γεώργιος Καψιμάλης από το Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Πύργου
27. Ευγενία Κεκέ από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
28. Μαρία Κονδύλη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
29. Μαρία - Ελένη Κόσσυφα από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων
30. Χαρίκλεια Κουλοπούλου από το Γενικό Λύκειο Θουρίας
31. Αθανασία Κυριακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου
32. Ερασμία Κωλέττη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
33. Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου από το Γενικό Λύκειο Χώρας
34. Δήμητρα Λεκαδίτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
35. Ειρήνη Μακρή από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας
36. Δήμητρα Μαντέλλου από το Γενικό Λύκειο Δωρίου
37. Ιωάννης Μαραμπέας από το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης
38. Κωνσταντίνα Μαρίτσα από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου
39. Χρήστος Μάρκελος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
40. Αναστασία Μάρκο από το Γενικό Λύκειο Βαρθαλομιού
41. Παναγιώτα Μαρκοπούλου από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου
42. Παναγιώτα Μητροπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
43. Καλλιόπη Μιχελάκου από το Γενικό Λύκειο Μονεμβασιάς
44. Κυριακή Μουντανέα από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
45. Αγγελική Μουρούτσου από το Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαγκαδίων
46. Χριστίνα Μπασουράκου από το Γενικό Λύκειο Σκάλας
47. Σταματίνα Μπαστούνη από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας
48. Δήμητρα Μπαχούρου από το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας
49. Βασιλική Μπόζνου από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
50. Ηλιάνα Μπόμπου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Νέο Σχολείο"
51. Αικατερίνη Μπουφέα από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
52. Μαρία Μωραγιάννη από το Γενικό Λύκειο Αρφαρών
53. Χρήστος Νικολόπουλοςαπό το Γενικό Λύκειο Τροπαίων
54. Αικατερίνη Ντάβου από το Λυκειακές Τάξεις Δημητσάνας
55. Κωνσταντίνα – Μαρία Ντέντε από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
56. Κωνσταντίνος Ντονάς από το Γενικό Λύκειο Διαβολιτσίου
57. Στέλλα Παναγάκου από το Γενικό Λύκειο Κροκεών
58. Ελένη Πανοπούλου από το Γεν. Λύκειο Βασιλακίου
59. Γεώργιος Παπαναστασίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους
60. Παρασκευή Παπανικολάου από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
61. Βασιλική Παρασκευοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
62. Παναγιώτα Πετροπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
63. Χρήστος Σιγαλός από το Γενικό Λύκειο Καστορείου
64. Σοφία Σιόλα από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου
65. Γεώργιος Σόφρωνας από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
66. Δημήτριος Σταμούλης από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
67. Νικολέττα – Βασιλική Σωτηροπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
68. Παναγιώτα Ταβουλάρη από τοΓενικό Λύκειο Αρεόπολης
69. Αναστάσιος Τσαλαβούτας από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
70. Κυριάκος - Παναγιώτης Τσέλλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
71. Ελένη Τσόκολα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Σύγχρονη Παιδεία"
72. Παρασκευή Τσούτσουρα από το Γενικό Λύκειο Πύλου
73. Κωνσταντίνος Τυροβολάς από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
74. Δήμητρα Φουσιανή από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
75. Γεώργιος Φουσκαρίνης από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας
76. Γεώργιος Φουστούκος από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
77. Μαρία - Γεωργία Φραντζισκάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
78. Ελπίδα Φωτεινοπούλου από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
79. Νικολέττα Χελιώτη από το Γενικό Λύκειο Γερακίου
80. Δέσποινα Χρήστου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: