Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Φυτεία με 532 χασισόδενδρα στα Σπανέικα Φαλαισίας

Χασισοφυτεία με 532 δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, το απόγευμα της Τρίτης 28 Οκτωβρίου στα όρια με το Νομό Αρκαδίας, στα Σπανέικα του Δήμου Φαλαισίας. Οι δράστες ξέφυγαν όταν είδαν τους αστυνομικούς να προσεγγίζουν τη φυτεία, από παρατηρητήριο που είχαν στήσει αρκετά ψηλότερα από την ειδική κάλυψη που είχαν δημιουργήσει για να μην είναι ορατή η χασισοφυτεία. Άφησαν όμως πίσω τους, πέρα από τα δενδρύλλια, ημικατεργασμένη κάνναβη σε φούντα, καθαρού βάρους 5,3 κιλών, φούντες ημικατεργασμένου χασίς προς αποξήρανση, καθαρού βάρους 71,58 κιλών και κλωνάρια και φούντες καθαρού βάρους 227,6 κιλών από τα δενδρύλλια, καθώς και σφαίρες όπλων και κυνηγετικά φυσίγγια.
Κατά την επιχείρηση, οι δράστες, όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Ηλίας Τσαγκαραδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή, αιφνιδιάστηκαν και εγκατέλειψαν στη σκηνή μια κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα και προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν. Για τον εντοπισμό της χασισοφυτείας είπε ακόμα πως έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε δύσβατη δασική έκταση στη θέση «Λιγοψηνό» του δημοτικού διαμερίσματος Σπανέικων του Δήμου Φαλαισίας Αρκαδίας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αρκαδίας και Λακωνίας, έστησαν ενέδρα και παρακολουθούσαν την περιοχή μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε και επιχειρήθηκε προσέγγιση στο χώρο.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 2-11-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: