Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Κανένα αποτέλεσμα για τους ληστές των τραπεζών - Μεγάλη επιχείρηση στα βουνά της Φαλαισίας

Δύο ληστείες έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα και οι δράστες τους συνδέονται άμεσα με την περιοχή της Μεγαλόπολης και της Φαλαισίας. Ο δράστης της ληστείας στην εμπορική τράπεζα με λεία 12.000 ευρώ είναι νεαρός αλλοδαπός που κατοικεί σε χωριό της Φαλαισίας – Μεγαλόπολης ενώ από το Λεπτίνι της Φαλαισίας φαίνεται πως κατάγεται ο εγκέφαλος της ληστείας στην Alpha bank Καλαμάτας με λεία 420.000 ευρώ.

Άκαρπες απέβησαν οι μέχρι χθες έρευνες της Αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών της ληστείας της Αlpha Bank στην Καλαμάτα, την Πέμπτη, με λεία περίπου 450.000 ευρώ και του άλλου που μια μέρα πριν “χτύπησε” την Εμπορική.
Μέχρι χθες τη νύχτα συνεχιζόταν η επιχείρηση με μεγάλη κινητοποίηση των Αστυνομικών Δευθύνσεων Μεσσηνίας και Αρκαδίας σε περιοχές του Δήμου Φαλαισίας, απ’ όπου κατάγεται ο 50χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας. Σε χωριό της ίδιας περιοχής (Φαλαισίας - Μεγαλόπολης) φέρεται από πληροφορίες να κατοικεί και ο δράστης της ληστείας της Εμπορικής Τράπεζας Καλαμάτας, που έγινε την Τετάρτη, με λεία 12.000 ευρώ, νεαρός αλλοδαπός, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή πλέον στην Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι οι δύο ληστείες δε συνδέονται μεταξύ τους. Για τους ληστές της Alpha bank, οι έρευνες συνεχίζονταν και χθες στη Μεσσηνία στα χωριά Σιάμου, Κατσαρού και στην ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου, ενώ το μεγάλο “μπλόκο“ στήθηκε“ τη νύχτα της Παρασκευής στο χωριό Λεπτίνι Φαλαισίας, τόπο καταγωγής του αρχηγού. Μπλόκα υπήρχαν ακόμα στο Λεοντάρι καθώς και στις βασικές διασταυρώσεις του οδικού δικτύου του δήμου, Ποταμιά - Τουρκολέκα και Ακοβος - Πολιανή. Να σημειωθεί πως ο 50χρονος βρέθηκε στο χωριό του 15 ημέρες πριν για να παρευρεθεί στην κηδεία του πατέρα του. Επιπλέον, το Λεπτίνι αποτελεί βασικό κομμάτι της έρευνας, πιθανότατα και με δεδομένο ότι όπλα και χειροβομβίδες είχαν βρεθεί σε πηγάδι του χωριού, μετά τη ληστεία που διεπραξε μαζί με άλλους στην Εθνική Τράπεζα στο Ελληνικό 4 χρόνια πριν, όπως μας πληροφορούν γνώστες εκείνης της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο ωστόσο των... σεναρίων που κυκλοφορούν κάθε φορά που δίδεται αφορμή, λέγεται πως το όνομά του είχε ακουστεί έντονα ως εμπλεκόμενου στην υπόθεσης χασισοφυτείας στην Καμάρα της Φαλαισίας το περασμένο καλοκαίρι, για την οποία όμως η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση αυτή εξιχνιάστηκε και αφορά σε άλλο προσωπο. Το όνομά του επίσης “έπαιζε“ σε συζητήσεις μεταξύ των ντόπιων για τη χασισοφυτεία στις παρυφές του Λεονταρίου πέρυσι, οπότε ενεπλάκη και το όνομα εν ενεργεία αστυνομικού που υπηρετούσε σε άλλη περιοχή, με καταγωγή από τη Φαλαισία.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 2-11-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: