Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

Μεγάλη χασισοφυτεία ανακάλυψαν στα Σπανέικα Φαλαισίας

Μεγάλη χασισοφυτεία ανακάλυψαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης στα Σπανέικα Φαλαισίας. Μετά από ενέδρα, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να έχουν και τους καλλιεργητές που ήταν άριστοι γνώστες του χώρου και διέφυγαν.
Μήπως είναι η φυτεία του Μοναστηριού;…

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας:
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, απογευματινές ώρες της 28-10-2008, σε δύσβατη δασική έκταση στη θέση «Λιγοψηνό» του Δ.Δ. Σπαναίικων του Δήμου Φαλαισίας Αρκαδίας, χασισοφυτεία, που ευρίσκετο στο στάδιο της ωρίμανσης, και εποτίζετο από αυτοσχέδια δεξαμενή, τροφοδοτούμενη με λάστιχα από παρακείμενες δεξαμενές.
Η φυτεία αποτελείτο από πεντακόσια τριάντα δύο (532) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,00 έως 3,00 μέτρα, και καλλιεργείτο συστηματικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε επτά (7) αναβαθμίδες, σε συνολική έκταση ενάμιση (1,5) περίπου στρέμματος, καλυπτόμενες από ψηλά δέντρα, πυκνή βλάστηση και ειδικές κατασκευές.
Η ανωτέρω χασισοφυτεία φυλάσσετο-παρακολουθείτο από ενεδρεύοντες Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Ο.Π.Κ.Ε. των Α. Δ. Αρκαδίας και Λακωνίας, έως πρωινές ώρες της σήμερον (30-10-2008), που επιχειρήθηκε προσέγγιση στο χώρο. Δράστες έχοντας κατόπτευση της ευρύτερης περιοχής, από ειδικό αυτοσχέδιο παρατηρητήριο που βρέθηκε, μόλις αντιλήφθηκαν τους Αστυνομικούς να πλησιάζουν, επωφελούμενοι της πυκνής βλάστησης και της γνώσης του χώρου, ετράπησαν σε φυγή και αιφνιδιασθέντες εγκατέλειψαν στη σκηνή τους μια κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα και προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο χώρο της φυτείας ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) ημικατεργασμένη κάνναβη (χασίς) σε φούντα, καθαρού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων (5.300 γρ.), β) φούντες ημικατεργασμένης κάνναβης (χασίς), προς αποξήρανση καθαρού βάρους εβδομήντα ενός κιλών και πεντακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (71.580 γρ.), γ) κλωνάρια και φούντες καθαρού βάρους διακοσίων είκοσι επτά κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (227.600 γρ.) από τα ανωτέρω δενδρύλλια, καθώς σφαίρες όπλων και κυνηγετικά φυσίγγια.
Δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 1-11-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Χασισοφυτεία-ζούγκλα ξήλωσαν στην Αρκαδία!
Δύο κινητά τηλέφωνα με ονόματα και κλήσεις που βρέθηκαν σε χασισοφυτεία στη δύσβατη δασική έκταση στη θέση Λιγοψηνό του χωριού Σπαναίικα του δήμου Φαλαισίας Αρκαδίας αναμένεται να οδηγήσουν τις αστυνομικές αρχές στα ίχνη των καλλιεργητών. Η σχετικά μεγάλη χασισοφυτεία βρισκόταν στο στάδιο της ωρίμανσης και ποτιζόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή τροφοδοτούμενη με λάστιχα από παρακείμενες δεξαμενές. Μάλιστα, οι καλλιεργητές είχαν καλύψει τα δενδρύλλια με δίχτυ και νάιλον που είχαν βάψει με πράσινη μπογιά, ενώ με πράσινο χρώμα είχαν βάψει και το χώμα για να μην εντοπίζεται η φυτεία από το ελικόπτερο της αστυνομίας.
Η φυτεία, συνολικής έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος, είχε 532 δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων κυμαινόταν από ένα έως τρία μέτρα και τα οποία καλύπτονταν από ψηλά δέντρα και πυκνή βλάστηση.
Οι χασισοκαλλιεργητές, έχοντας κατόπτευση την ευρύτερης περιοχής από δύο αυτοσχέδια παρατηρητήρια που βρέθηκαν από αστυνομικούς, μόλις αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των ανδρών της Ασφάλειας τράπηκαν σε φυγή και από τον αιφνιδιασμό τους εγκατέλειψαν στη σκηνή του παρατηρητηρίου μια κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, αλλά η πυκνή βλάστηση τους εμπόδισε να τους ακολουθήσουν.
Στο χώρο της χασισοφυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ημικατεργασμένη κάνναβη σε φούντα βάρους 5 κιλών και 300 γραμμαρίων, χασίς προς αποξήρανση καθαρού βάρους 71 κιλών και 580 γραμμαρίων, κλωνάρια και φούντες καθαρού βάρους 227 κιλών και 600 γραμμαρίων προερχόμενα από τη φυτεία, καθώς και σφαίρες όπλων και κυνηγετικά φυσίγγια.
Οι χασισοκαλλιεργητές αναζητούνται από την αστυνομία και προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Σπάρτης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΣ

Πηγή: “Εσπρέσσο” 1-11-2008
http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: