Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας κοντά στους πυρόπληκτους επιχειρηματίες

Τις ενέργειες που αποσκοπούν στην στήριξη των μελών του στην πυρόπληκτη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, και έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τις διευκολύνσεις που προσφέρει το Επιμελητήριο στους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς κατοίκους, για να ανοίξουν επιχείρηση στην περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Δημήτρης Παυλής στη διάρκεια της δεύτερης αποκεντρωμένης συνεδρίασης του ΔΣ του Επιμελητηρίου στο Λεοντάρι της Φαλαισίας την περασμένη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.
Ο κ. Παυλής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και στην παράταση της ισχύος του μέχρι τις 31 Αυγούστου, τονίζοντας πάντως πως η πυρόπληκτη Αρκαδία δεν ευεργετήθηκε όσο θα έπρεπε, αφού οι νέες επενδύσεις σε αυτή δεν υπερβαίνουν τις 5, ενώ σε όλο το νομό κατατέθηκαν πάνω από 140 επενδυτικά σχέδια.
Μεταξύ των παρεμβάσεων και αυτή του γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Νάσου Τσίρη που τόνισε πως τα προβλήματα των εμπόρων έχουν αυξηθεί μετά τις πυρκαγιές και πολλά καταστήματα βρίσκονται υπό την απειλή του κλεισίματος. Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πέτρος Δούμουρας ζήτησε να έρθει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου και στην Αρκαδία και όχι να πηγαίνει μόνο στην Ηλεία, ενώ σημείωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι με το ΦΠΑ και τέλος τόνισε πως θα πρέπει να προβληθεί η περιοχή για να αναπτυχθεί τουριστικά.
Ο Κώστας Φίλανδρος, επιχειρηματίας με ξενώνα στο Ισαρι, ζήτησε και αυτός την παράταση του αναπτυξιακού νόμου μόνο για τους πυρόπληκτους δήμους, ενώ εξέφρασε την απορία του πώς θα καλυφθούν οι οικονομικές ζημιές που υφίστανται οι επιχειρήσεις και θα έχουν επιπτώσεις για πολλά χρόνια.
Ο Γιάννης Μπαλίκος, τέλος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα απορρυπαντικά στην περιοχή των Περιβολίων, τόνισε πως οι επιχορηγήσεις δεν επαρκούν ούτε για την πληρωμή των μελετών και των αδειών. Τόνισε ακόμη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η ΔΕΗ δεν στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και ανέφερε πως τα απορρυπαντικά τα αγοράζουν από άλλες εκτός νομού επιχειρήσεις. Ζήτησε μάλιστα, το Βιοτεχνικό Πάρκο να γίνει στο Δήμο Φαλαισίας και όχι στη Μεγαλόπολη. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από το ΦΠΑ για τις μελέτες, να μην υπάρχει φορολόγηση μεγάλη για τα πρώτα 5 χρόνια της επιχείρησης, να χορηγείται φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 27-10-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: