Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Τροποποιητική για το κυνήγι στη Νότια Πελοπόννησο

Τροποποίηση της ρυθμιστικής του κυνηγιού αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και όσον αφορά τη Νότια Πελοπόννησο οι αλλαγές έχουν ως εξής:
Α) Επιτρέπεται το κυνήγι μόνο των αποδημητικών θηραμάτων στο τμήμα Α‘ όπως ορίζει η ρυθμιστική απόφαση, στην περιοχή που ορίζεται από τα όρια του Νομού Αρκαδίας με το Νομό Μεσσηνίας μέχρι το σημείο όπου συναντά το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, συνεχίζει κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου βορειοανατολικά που οδηγεί προς το Δ.Δ. Βάστα και στη συνέχεια ακολουθεί την επαρχιακή οδό Βάστα - Ισσαρη - Χρούσια και ακολούθως το χωματόδρομο προς Αγία Παρασκευή - Χωρέμι, όπου συναντά την ασφαλτοστρωμένη οδό προς Απιδίτσα, Καρυές, Καστανοχώριο μέχρι τα όρια του Ν. Αρκαδίας με το Νομό Ηλείας, όπου συνεχίζει στα όρια του Ν. Αρκαδίας με το Νομό Μεσσηνίας και καταλήγει εκεί όπου άρχισε. Απαγορεύεται η θήρα λαγού και αγριόχοιρου.
Β) Επιτρέπεται το κυνήγι όλων των θηρεύσιμων θηραμάτων στο τμήμα Β‘ όπως ορίζει η ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου, στην περιοχή που ορίζεται από τα όρια του Νομό Αρκαδίας με το Νομό Λακωνίας, ακολουθεί το δρόμο προς μονή Αμπελακίου, στη συνέχεια την επαρχιακή οδό Καμάρα - Κάτω Γιανναίοι - Γούπατα – Ακοβο - Λεπτίνι - Δυρράχι - Νεοχώρι και στη συνέχεια ακολουθεί τα όρια της Αρκαδίας με τη Μεσσηνία, κατόπιν με τη Λακωνία και καταλήγει εκεί όπου άρχισε.
Γ) Επιτρέπεται το κυνήγι μόνο των αποδημητικών θηραμάτων και του λαγού στο τμήμα Γ‘ όπως ορίζει η ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου, στην περιοχή που ορίζεται από την γέφυρα του Ελισσώνα στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης - Καρύταινας από το Τ.Δ. Ορεστίου, κι ακολουθεί αυτή μέχρι τη θέση Κεφαλόβρυσο που βρίσκεται μετά την τοποθεσία Παπάκια. Στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο προς Χαντρέικα - όρος Κούμπλος - Ανω Καλύβια, συνεχίζει έως το Δ.Δ. Ζώνης απ‘ όπου ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο προς Τρίλοφο, διέρχεται αυτό και ακολουθώντας πορεία βόρεια ακολουθεί το δρόμο Τρίλοφο - εξωκκλήσι Μεταμόρφωσης - Δ.Δ. Καράτουλα μέχρι το Δ.Δ. Βάγγου. Στην είσοδο του Βάγγου συναντά το δρόμο για το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία και από εκεί ακολουθεί νοητή γραμμή μέχρι το ρέμα της Μπαρμπουτσάνας (Ελισσώνας), όπου ακολουθεί αυτόν και καταλήγει εκεί όπου άρχισε, δηλαδή την γέφυρα του Ελισσώνα στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης - Καρύταινας. Απαγορεύεται η θύρα αγριόχοιρου. Απαγορεύεται το κυνήγι σε καμένες εκτάσεις στα ανωτέρω τμήματα.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 21-10-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: