Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο πολιούχος μας Άγιος Νικόλαος

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου της Μεγαλόπολης Αγίου Νικολάου.
Το πρωί έγινε αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την παρουσία των Μητροπολιτών Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου και του Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία.
Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Αρκαδίας Π. Τατούλης και Δ. Ρέππας, ο Νομάρχης Αρκαδίας Δ. Κωνσταντόπουλος (ο οποίος μαζί με τον κ. Λυκουρέντζο βρέθηκαν μόνο για 15 λεπτά στην εκκλησία και αποχώρησαν για να βρεθούν κοντά στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή που περιόδευε στα έργα του αυτοκινητόδρομου στο Ραψομμάτη και στα Παραδείσια), οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Π. Μπούρας, Φαλαισίας κ. I. Φουσέκης, Τρικολώνων κ. Γ. Μπαρούτσας, Δημητσάνας κ. Α. Βλάχος, Λαγκαδίων κ. Ε. Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Γόρτυνος κ. Δ. Γιώτης και οι πολιτευτές Αρκαδίας Γ. Παναγοπούλου, Ε. Γιαννακούρας και Π. Βαλασόπουλος.
Απουσίαζε για πρώτη φορά στα 28 χρόνια αρχιερατείας του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ο οποίος δείχνει πως δεν έχει ξεχάσει τις απρεπείς εκφράσεις που εκστόμιζε ο κ. Ιερεμίας τις παραμονές των αρχιεπισκοπικών εκλογών όταν υποστήριζε για υποψήφιο τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
Αισθητή, όμως, ήταν και η απουσία του αρχιμανδρίτη κ. Θεόκτιστου Κλουκίνα που έχει αποχωρήσει από την Μητρόπολη εδώ και ένα μήνα και βρίσκεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: