Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Oι ενστάσεις της αντιπολίτευσης καθυστερούν τα έργα του Δήμου Γόρτυνος

Για κακοπιστία και προσωπική εμπάθεια απέναντί του κατηγορεί με σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας Ειρήνη Δαφνιά και Δημήτρη Μαρινόπουλο, καταλογίζοντάς τους τη μέχρι τώρα καθυστέρηση σε αρκετά από τα έργα που έχει προγραμματίσει η υπ’ αυτόν δημοτική αρχή.
Αφορμή για την ανακοίνωση όπως διευκρινίζει σε αυτή ο Κ. Μιχόπουλος αποτέλεσε ένσταση που οι δύο σύμβουλοι κατέθεσαν στην Περιφέρεια, σε βάρος απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνος για τη σύναψη 20ετούς διάρκειας δανείου 1.000.000 ευρώ, με το οποίο η δημοτική αρχή σχεδιάζει να καλύψει δαπάνες διαφόρων έργων.
«Για τα έργα την ευθύνη θα την έχουν οι μηχανικοί της Νομαρχίας, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για την οικονομική διαχείριση ούτε καν θα εμπλέκεται ο Δήμος Γόρτυνος και θα γίνεται απευθείας από το υπουργείο Εσωτερικών. Και πριν ακόμη καλά-καλά φθάσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Δαφνιά και Δημήτρης Μαρινόπουλος ασκούν ένσταση στην απόφασή μας, την οποία βέβαια η Περιφέρεια απορρίπτει ως αβάσιμη» αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα δε με τον Κ. Μιχόπουλο, η μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνος «προσπαθεί και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας». Ο δήμαρχος προσθέτει μάλιστα ότι «δυστυχώς, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μετά τις
εκλογές μας έλεγαν ότι και τα 2 μέλη της αντιπολίτευσης τα διακατέχει μια αλαζονική συμπεριφορά και εμπάθεια προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της πλειοψηφίας, αλλά και προσωπικά προς εμένα».
Διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά εμποτισμένη με πρωτοφανή κακία, απέναντι τελικά και προς εσάς και στον τόπο, καθώς όλες οι ενέργειές τους καθυστερούν τα έργα που προγραμματίζουμε».
Καταλήγοντας δε, σημειώνει ότι η δική του προσπάθεια «ήταν και είναι μαζί με τους συνεργάτες μου να εργαστούμε όλοι μαζί για το ζωντάνεμα των χωριών μας. Είμαστε τόσο λίγοι και δεν περισσεύει κανένας».

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 14-12-2008
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: