Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Παρασκευάς Καραθανάσης: «Ξεπέρασε κάθε όριο αντιδηµοκρατικής, αντιδεοντολογικής και απολίτιστης συµπεριφοράς το τοπικό ραδιόφωνο Μεγαλόπολη FM 103,1»

Σύµφωνα µε την προσφιλή τακτική του συγκεκριµένου ραδιοφωνικού σταθµού η κα ∆ηµητρακοπούλου κατεύθυνε την εκποµπή της κατηγορώντας τον Παρασκευά Καραθανάση σαν άτοµο και σαν πρόεδρο της Παρεµβατικής ότι λειτουργεί αντιδηµοκρατικά, ότι φιµώνει τους υπολοίπους διότι κατευθύνει τις εκποµπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του ΣΚΑΙ και αφήνει υπόνοιες ότι υπάρχει χρηµατισµός για τη στάση που κρατώ στα τοπικά θέµατα. Όπως επίσης χρησιµοποιεί στοιχεία ιδιωτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας χωρίς τουλάχιστον να ερωτηθώ. Και όλα αυτά χωρίς να µου δίνει το δικαίωµα να υπερασπιστώ τον εαυτό µου και την Παρεµβατική Κίνηση διότι είµαι το µόνο άτοµο που δεν έχει πρόσβαση στο σταθµό της λόγω του ότι την έχω κατηγορήσει ότι δεν προάγει το διάλογο, τον πλουραλισµό και τη δηµοκρατία. Πράγµα το οποίο δεν το αρνούµαι και το υποστηρίζω ακόµα και δικαιώνοµαι για άλλη µια φορά µε τη συµπεριφορά του συγκεκριµένου ραδιοφώνου. Και πώς να µην την κατηγορήσω όταν δεν τηρείται καµία αρχή δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, ποτέ δεν ελέγχονται οι πληροφορίες, ποτέ δε διασταυρώνονται και ποτέ δεν εξετάζονται οι πηγές τους, γι’ αυτό από το σταθµό της έχουν ακουστεί οι µεγαλύτερες ανακρίβειες και δικαίως έχει απαξιωθεί από την τοπική κοινωνία. Πώς να µην την κατηγορήσω όταν από το σταθµό της προσπαθούσε να περάσει την αντίληψη ότι µόνο οι µηχανικοί γνωρίζουν τα θέµατα διότι αυτοί είναι µηχανικοί και όχι αρτοποιοί – ζαχαροπλάστες, χωρίζοντας την κοινωνία σε τάξεις σε αυτούς που διεκδικούν το αλάθητο του πάπα και σε αυτούς που δεν έχουν δικαίωµα στη γνώση και πρόσβαση στην πληροφορία. Πώς να µην την κατηγορήσω όταν από το σταθµό της διαµαρτυρόταν για την ακαταλληλότητα των νερών µε υπερβολές και ανοησίες για δήθεν κολπίτιδες που θα πάθουν οι γυναίκες από τα βρακάκια που πλένουν µε αυτό το νερό. ∆ε ζήτησε συγγνώµη για τον πανικό που έσπειρε και στο κάτω-κάτω αν πίστευε αυτά που έλεγε γιατί δεν απευθύνθηκε στις αρµόδιες υπηρεσίες ή στη δικαιοσύνη εντέλει. Πώς να µην την κατηγορήσω όταν από το σταθµό της έλεγε για άνοδο θερµοκρασίας, αντανακλάσεις, ηλεκτροµαγνητικά κύµατα, καταστροφικό πυ-ρίτιο από τα φωτοβολταϊκά, γιατί δε δεχόταν τις απόψεις των πανεπιστηµιακών καθηγητών, γνωρίζει αυτή καλύτερα;
Πώς να µην την κατηγορήσω όταν έλεγε ότι ο Μπούρας έχει το ασυµβίβαστο στην υποψηφιότητά του για ∆ήµαρχος, γιατί δε ρωτούσε τις αρµόδιες υπηρεσίες; Αν αυτή η στάση δεν κρύβει δόλο, τότε τι κρύβει; Για όλα αυτά πότε θα ζητήσει µία συγγνώµη; Και τι υποκρισία; Φωνάζουν οι κλέφτες να φύγουν οι νοικοκύρηδες. Αυτοί που αποδεδειγµένα είχαν συναλλαγές µε το ∆ήµο και τον πρώην ∆ήµαρχο. Αυτοί που εισπράττουν από την κρατική διαφήµιση. Αυτοί που ζουν από πληρωµένες διαφηµίσεις υποψηφίων, αυτοί που νοιάζονται για το µαγαζάκι τους και τις διαφηµισούλες. Μην θέλουν να µας πείσουν για το ανεξάρτητο της υπόθεσης, γιατί µπορεί να είναι νόµιµοι αλλά το νόµιµο από το ηθικό απέχει ελάχιστα (βλέπε Βουλγαράκη). Και τέλος ας µας απαντήσει γιατί τόσα χρόνια αυτοί και όλοι οι άλλοι σταθµοί δεν πληρώνουν το ρεύµα που καταναλώνουν στις κεραίες τους και το επιβαρύνεται ο ∆ήµος και κατ’ επέκταση οι δηµότες. Πώς σκέφτεται να αποκαταστήσει τη ζηµιά που έχει προκαλέσει στο ∆ήµο τόσα χρόνια (αυτό είναι νόµιµο;) και θέλουν να ψέξουν αυτοί εµένα που ούτε είχα ούτε έχω, ούτε θα έχω συναλλαγές µε το ∆ήµο. Έχω ξαναπεί ότι ζούµε σε µικρή κοινωνία η οποία γνωρίζει τι ρόλο παίζει ο καθείς µας. Θα της πω επίσης ότι στη Γενική Συνέλευση της Παρεµβατικής η κα ∆ηµητρακοπούλου ζήτησε και πήρε το λόγο χωρίς καν να είναι µέλος µας, διότι εµείς πιστεύουµε στη δηµοκρατία και δίνουµε βήµα σε όλους. Ακόµα θα την ενηµερώσω ότι λειτουργούµε βάσει προοδευτικότατου καταστατικού και δεν έχουµε παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Αλλά το συγκεκριµένο ραδιόφωνο έχει την εντύπωση ότι µπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς αντίλογο, ότι µπορεί να επηρεάζει την τοπική κοινωνία, και να ανεβοκατεβάζει δηµάρχους µε απώτερο σκοπό τα ιδία οφέλη. Τέλος, θέλω να της πω ότι το ραδιόφωνό της µπορεί να έχει εµβέλεια σήµατος αλλά δεν έχει εµβέλεια σωστής αντίληψης, αντικειµενικής στάσης και ορθής τοποθέτησης στα τοπικά θέµατα διότι τα κριτήρια είναι βάσει ιδίου οφέλους. Κλείνοντας τους ευχαριστώ που µε θεωρούν τόσο ικανό ώστε να ρυθµίζω τις εκποµπές του ΣΚΑΙ. Ας µε συγχωρήσουν όµως, αλλά ο Αλαφούζος έχει πρόβληµα µε την Επιτροπή Αγώνα.
Παρασκευάς Καραθανάσης
Πηγή: "Παρρησία" Μεγαλόπολης Νοέμβριος 2008
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: