Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Τεχνικό πρόγραμμα 2009 και ατασθαλίες του παρελθόντος

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009. Σας παραθέτουμε αποσπάσματα των τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου.
Η αντιπολίτευση καταψήφισε το Τ.Π. ως ένα κατ’ επίφαση πρόγραμμα, χωρίς όραμα και σχεδιασμό.
Η συμπολίτευση ψήφισε το πρόγραμμα ως ρεαλιστικό, με όραμα, αναπτυξιακό και δίκαιο στην κατανομή των πόρων τόσο στα Τ.Δ. όσο και στην πόλη.
.
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΣΠ.
Το τεχνικό πρόγραμμα έχει συνταχθεί με προχειρότητα όπως και το περσινό.
Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα «τρία σε συσκευασία του ενός» είναι τα τεχνικά προγράμματα του 2007 του 2008 και 2009. Του 07 και του 08 δεν υλοποιήθηκε κανένα έργο, ζήτημα αν υλοποιήθηκε το 10% του 2007 και το 20% του 2008.
Πρόκειται για ένα κατ’ επίφαση πρόγραμμα, με πολλά έργα στο όριο της απευθείας ανάθεσης και πολλές μελέτες. Δεν υπάρχει μεταξύ των έργων αλληλουχία και ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου. Λείπει ο πολιτικός σχεδιασμός για το που θα πάμε το Δήμο, λείπει ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, λείπει το όραμα, λείπει το κριτήριο επιλογής.
Το τεχνικό πρόγραμμα κατασπαταλάται σε μικρά εργάκια με καθαρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
.
ΚΑΣΣΕΛΟΥΡΗΣ ΧΡ.
Είναι αυτή μια τακτική του κυρίου Τσιριγώτη να κερδίσει τις εντυπώσεις, κάθε χρόνο κάνει την ίδια δουλειά, επιλεκτικά διαβάζει κάποια έργα για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους. Θα ήθελα σήμερα να είχα ένα πρόγραμμα της δωδεκαετίας να δούμε τα έργα με απευθείας ανάθεση πόσα ήταν και ποια ήταν, ποιά η πνοή και η φιλοσοφία του τεχνικού προγράμματος.
Ένα τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να αποδεικνύει στην πράξη πού θέλει να πάει η εκάστοτε δημοτική αρχή το Δήμο.
Θα διαβάσω από το τεχνικό πρόγραμμα μερικά από τα έργα: Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης 1.000.000€ από το ΕΑΠ. Πιστεύω ότι αυτό το ποσό θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο γιατί αυτό το έργο πιστεύω ότι θα είναι το μεγαλύτερο και η μεγαλύτερη προσφορά μας στον τόπο.
Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης 1.300.000€, κατασκευή πεζοδρομίων 200.000€, Για το Τ.Δ. Βάστα 227.000€, Ανάπλαση πλατείας Εθνικής Αντίστασης 90.000€, Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης 43000€, αντικατάσταση παλαιού αποχετευτικού αγωγού 279.000€,
Αντικατάσταση αμιαντοδικτύου ύδρευσης Μεγαλόπολης και επέκτασής του 449.000€. Εμείς αλλάζουμε το δίκτυο του αμιάντου, που έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια και είναι ένα τεράστιο έργο για την πόλη. Κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου 400.000€. Αυτά από ότι καταλαβαίνετε δεν είναι «εξαράκια» κύριε Τσιριγώτη.
Γενικά έργα Δήμου 6.214.000€, από πού βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα ότι κατασπαταλάμε τα χρήματα του Δήμου; Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής. Δεν πρέπει να είναι άμεσος στόχος η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, ή το ΒΙΠΕ, ή το Παλαιοντολογικό Μουσείο;
.
ΜΑΡΚΟΛΕΦΑΣ ΙΩΑΝ.
Εκείνο που με ξένισε ιδιαίτερα, κύριε Πρόεδρε, είναι αυτό που είπε ο κύριος Τσιριγώτης «σπαταλάτε τα χρήματα του Δήμου σε μικρά εργάκια» θα μπορούσατε να μας πείτε πόσα μικρά εργάκια προγραμματίσατε το 2006; Θα σας πω εγώ γιατί δεν απαντά κανένας τους, στα δύσκολα την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια, 180 μικρά έργα και είπαμε πόσα από αυτά έχουν γίνει, δεν θέλω να επεκταθώ άλλο για τις μέρες που είναι και δεν θέλω να σας στεναχωρήσω περισσότερο, ηρεμήστε λιγάκι και μην μας προκαλείτε.
.
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ.
Κύριε Πρόεδρε, ο λαός ψήφισε εσάς για να διοικήσετε το Δήμο και εμάς να κάνουμε τον έλεγχο στο βαθμό που μπορούμε.
Ποιος μπορεί να πάρει 13 σελίδες με αριθμούς, έργα και χρηματοδοτήσεις και μέσα σε πέντε λεπτά να κάνουμε κριτική, τι κριτική μπορούμε να κάνουμε πάνω σε αυτά; Δεν ξέρω αν είναι ο στόχος και ο σκοπός αυτός! Όσο για τις μελέτες, που είπε ο κύριος Κασσελούρης, ότι δεν προχωράει τίποτα χωρίς τις μελέτες, το θέμα είναι πόσες μελέτες θα γίνουνε; Το ουσιαστικό καλό είναι να υπάρχουν οι μελέτες, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τόσες μελέτες και να υλοποιείς το 5 - 10% σε ποσοστό των μελετών.
Εκ των πραγμάτων, όπως σας είπα εγώ δεν μπορώ να κάνω κριτική και ότι και να πω θα είναι αποσπασματικό και όχι επί της ουσίας.
.
ΚΑΤΣΙΡΟΥΜΠΑΣ ΑΝΤ.
Το τεχνικό πρόγραμμα είναι αναπτυξιακό και δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ. Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες κουβέντες που ακούστηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Απ’ ευθείας αναθέσεις μικροέργων.
Πράγματι έτσι γινόντουσαν απ’ ευθείας αναθέσεις μικροέργων και στη δική σας θητεία, έτσι γίνονται και με τη δική μας, με μια διαφορά όμως, γίνονται στα 6.000€ δεν γίνονται στο 1.000.000€ που γινόταν επί των ημερών σας.
Εμείς μιλήσαμε για μελέτη στατικότητας του ξενοδοχείου που εσείς αγοράσατε χωρίς να υπάρχει η σχετική μελέτη και όλοι γνωρίζαμε ότι είναι ένα κτίριο προβληματικό!
Στα τεχνικά προγράμματα και στους προϋπολογισμούς είχατε ποτέ προβλέψει τα τοκοχρεωλύσια 300.000€ κάθε χρόνο, από τα δάνεια που παίρνατε για την τηλεθέρμανση; Όταν είμαστε κατηγορούμενοι για την πλατεία για 1.070.000€ από που έπαιρναν εντολές οι εργολάβοι και σήμερα μιλάτε για τα «εξαράκια», που πήγαν 100.000€ για το φωτισμό της πλατείας; Ας μιλάνε στου κρεμασμένου το σπίτι για σχοινί!
.
ΜΕΡΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣ.
Ο κ. Τσιριγώτης μας είπε ότι έχουμε ένα πρόγραμμα αρκετά υψηλό 12.000.000€, ξεχνάει όμως ο κύριος Τσιριγώτης το 2004 το δικό του 14.011.000€, το 2005 12.200.000€, δεν θα πω πόσα εξαράκια δόθηκαν τους τελευταίους μήνες του 2006 και με ποια διαδικασία έγινε η κατανομή, θα πω μόνο ότι είναι υποχρέωση βάσει Κώδικα, ανάλογα με τον πληθυσμό των χωριών να επιχορηγούνται με κάποια έργα. Μιλήσατε για Ειδικό Τέλος, προχθές αναφέρθηκα αλλά εσείς δεν ακούσατε γιατί την κοπανήσατε, σας το είχα πει και τότε που ήμουν στην αντιπολίτευση ότι μην χαλάτε τα χρήματα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση μετά την προσφυγή της ΔΕΗ. Εμείς τα 950.000€ τα εισπράξαμε αλλά δεν τα χαλάσαμε για το φόβο των Ιουδαίων.
Η αντιπολίτευση, αγαπητέ κύριε Χριστογιαννόπουλε, καταθέτει προτάσεις, έχετε καμία πρόταση σήμερα;
Θεωρώ ότι το τεχνικό πρόγραμμα που καταθέτουμε σήμερα έγινε με πάρα πολύ περίσκεψη και μελέτη, αν οι κύριοι της αντιπολίτευσης θέλουν να το απαξιώσουν δικό τους θέμα.
Στο τεχνικό πρόγραμμα απ’ ότι φαίνεται δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε πράγματα που είχαν απαξιωθεί στο παρελθόν και πρώτα από όλα το Αρχαίο Θέατρο που είχε γίνει σίριαλ και το βλέπαμε μόνο σε προεκλογικά φυλλάδια, το Δημαρχείο, άλλο αγκάθι, άλλος έσκαβε θεμέλια και άλλος πήγαινε και τα ’χωνε, μας μείνανε οι μελέτες και τα σχέδια. Εμείς χάρη του κυρίου Μαρτίνου και του κυρίου Παρπαΐρη, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε. Η τηλεθέρμανση, άλλο μεγάλο καρκίνωμα του Δήμου, είναι υπερχρεωμένη με τέσσερα δάνεια και όχι τρία, το ένα δάνειο 3.781.000€ το άλλο 600.000€, το άλλο 588.000€ και το άλλο 3.500.000€. Είχαμε πάρει δάνειο και από την ΕΡΓΟΤΕΜ - ΤΟΜΗ με απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης 36/2001. Το πήραμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2001 για να το εξοφλήσουμε 31/12/2002. Η ΕΡΓΟΤΕΜ - ΤΟΜΗ είναι η εταιρεία κατασκευής της τηλεθέρμανσης. Λοιπόν γιατί το πήραμε;
Γιατί έπρεπε να πάρουμε επιχορήγηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έπρεπε εκείνη τη στιγμή να μην οφείλουμε σε κανέναν, τι κάναμε λοιπόν πήγαμε στον εργολάβο και πήραμε δάνειο. Δεν μας είπε όμως ποτέ ο κύριος Τσιριγώτης τις 100.000€ το χαρτόσημο ποιος το πλήρωσε; Τα έξοδα του δανείου ποιος τα πλήρωσε; Αυτά δεν τα χρεώθηκε ο Δήμος; Δεν είναι χρήματα που στερούνται από το δημότη σήμερα; Κύριε Πρόεδρε έχουνε χρεώσει το Δήμο για δεκαπέντε χρόνια με 3.000.000€ τόκους!
Εμείς δεν είπαμε ποτέ όχι στην τηλεθέρμανση, είπαμε ναι αλλά με διαφάνεια, πράγμα που δεν έγινε, φτάσατε στο σημείο να κάνετε τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις 1.000.000€ η κάθε μία.
Στο Τεχνικό μας πρόγραμμα έχουμε υπολογίσει 1.000.000€ και είναι η απόδειξη ότι δεν το έχουμε απαξιώσει το έργο, αλλά μιλάμε για τη δική σας κακή διαχείριση.
.
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔ.
Τα έργα που προγραμματίζουμε και υλοποιούμε δεν τα κάνουμε πρόχειρα αλλά με σωστές βάσεις κάτω από τον έλεγχο των μηχανικών που κάνουν τεχνικές προδιαγραφές και προχωράνε. Δεν τα κάνουμε όπως τα κάνατε εσείς, δεν παίρνουμε συνάδελφοι τα χρήματα εμείς, όπως έκαναν κάποιοι συνάδελφοι, δεν λέω ότι τα κλέψανε, λέμε ότι τα χρήματα τα παίρνανε στα χέρια, που τα πηγαίνανε δεν το ξέρουμε, εμείς τα έργα θα τα κάνουμε και δεν παίρνουμε χρήματα στα χέρια όπως παίρνατε εσείς! Μας απειλούν στα καφενεία ότι θα μας κάνουν μηνύσεις και θα πάνε στον Εισαγγελέα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Τα πρακτικά είναι εδώ από το Μάρτιο του 2007 και περιμένουμε να μας πάτε στον Εισαγγελέα και σας προκαλώ για άλλη μια φορά να πάτε στον Εισαγγελέα. Εμείς τα έργα τα εξάρια θα τα κάνουμε εξάρια και όχι δύο ή τρεις χιλιάδες αλλά όσο ακριβώς αναφέρει η μελέτη.
.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΡ.
Κύριε Πρόεδρε θα αναφερθώ μόνο σε ένα σημείο από αυτά που είπε ο κύριος Μερζιώτης. Επειδή μίλησε για ένα πολύ σοβαρό θέμα την τηλεθέρμανση και είχε πολύ μεγάλη ευχέρεια στα στοιχεία, τα οποία φυσικά τα θεωρεί ακριβή, εγώ προσωπικά το Μάρτιο του 2007, για το θέμα της τηλεθέρμανσης, είχα ζητήσει να έρθει σαν θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταθέσει ο καθένας τα στοιχεία του και ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ενάμιση χρόνο από τότε δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο. Αυτό που θεωρείτο ως σκάνδαλο δεν έχει έρθει για συζήτηση μετά από ενάμιση χρόνο. Ποιος είναι ο λόγος; Δεν υπάρχουν τα στοιχεία; εγώ τα στοιχεία σας τα έδωσα από τότε, μπορείτε αν θέλετε να με διαψεύσετε.
Ο κύριος Μερζιώτης αναφέρθηκε σε κάποια στοιχεία που βγαίνουν με κάποια λογική δική του, αποκλειστικά δική του, μας έκανε υπολογισμούς, μας είπε κατά ποιό τρόπο παίρνονται οι επιχορηγήσεις, διότι αν ρωτούσε πως παίρνονται οι επιχορηγήσεις και το τι γίνεται στην αγορά έξω στα μελετητικά γραφεία θα το έβλεπε. Βέβαια απομένει να μας εξηγήσει με ποια λογική προϋπολογίζεται το κόστος που θα προκύψει στο μέλλον. Υπάρχει όμως μία λογική είναι αυτή η τακτική και η μέθοδος της Νέας Δημοκρατίας που έβγαλε την Ελλάδα χρεωμένη...
Εδώ κυκλοφορούμε όλοι σε μια πόλη που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας από μικρά παιδιά, δηλαδή τι έγινε είμαστε οι μεν και οι δε, τι αποκτήσαμε εδώ μέσα όσοι ήλθαμε; το ότι εκλεχθήκαμε περάσαμε από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ; αναβαπτιστήκαμε και γίναμε οι καλύτεροι; Όλοι μας έχουμε μία διαδρομή, ο καθένας λέει μια κουβέντα και πρέπει να την στηρίζει, γιατί εμείς είμαστε εδώ καλώς ή κακώς με την ψήφο των συμπολιτών μας και θα πρέπει πέρα από κείνα που έχουμε για τον εαυτό μας να τα αφήνουμε στην άκρη και να λέμε εκείνα που είναι μια πραγματικότητα και αποδεικνύεται. Τελειώνοντας κύριε Πρόεδρε επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, να ορίσετε ένα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα αυτά που έχουν να κάνουν με την τηλεθέρμανση.
.
ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝ. - ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι μιας και αναφερόμαστε στην τηλεθέρμανση, τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησε ένας λίβελος, ένα κείμενο σχετικά με την τηλεθέρμανση που θα τύχει απάντησης αν και πιστεύουν μερικοί επειδή δεν το απαντήσαμε ακόμη ότι δεν έχουμε άποψη και βέβαια έχουμε άποψη και επειδή υπογράφεται από όλους τους συμβούλους θα έπρεπε να προσέχουν τι υπογράφουν, γιατί φαίνεται από το κείμενο ότι οι φωτιές για μας ήταν η μοναδική ευκαιρία και ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του αδιαφόρησαν και δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία. Δεν ξέρω τι μαθήματα οικονομίας είναι αυτά που λένε ότι σε περιόδους κρίσης ωφελούνται οι δημότες και οι κοινωνίες. Το κείμενο αυτό θα τύχει απαντήσεως με σοβαρότητα, γιατί όλο αυτό το κείμενο είναι ένα ψέμα και θα έπρεπε να ντρέπεται ο συντάκτης αυτού του κειμένου, κοροϊδεύει όλο τον κόσμο και υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Θέλω να θυμίσω ότι η αντιπολίτευση πέρυσι, ενώ είχε κληθεί ήταν απούσα, η προσπάθεια της πυρόσβεσης και της αποκατάστασης θα έπρεπε να αξιολογηθεί σαν το μεγαλύτερο έργο που έχει κάνει ποτέ Δημοτική Επιχείρηση, αλλά για σας είναι ψιλά γράμματα.
Παρόλα τα προβλήματα τρέξαμε πολλά έργα στα χωριά και είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσα έργα στα χωριά και για αυτό είναι πολλά τα έργα των 6925€. Εκείνο που θα ανησυχούσε θα ήταν να μην γίνονται αυτά τα έργα και να έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα, εδώ γίνονται τα έργα και αυτή είναι η διαφορά.
Μιλήσατε για όραμα, θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν υπήρχε ποτέ όραμα ή αν υπάρχει σήμερα. Είχαμε την τόλμη γιατί περί τόλμης πρόκειται, να συντάξουμε στρατηγικό σχεδιασμό και επιχειρησιακό σχέδιο και μέσα από αυτό πορευόμαστε
και αποδεικνύουμε κάθε μέρα πως και όραμα έχουμε και στόχους έχουμε.
Στόχος δεν είναι να καπηλευτούμε μικροπολιτικά κάποια από τα λίγα ψίχουλα που έδινε η ΔΕΗ, στόχο έχουμε να αναδείξουμε και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και όχι να μένουμε στις δάφνες του λιγνίτη και μόνον. Να λειτουργήσουν ορθολογικά οι λιγνιτικές μονάδες και συγχρόνως να αναπτυχθεί ο τόπος και ο τόπος δεν αναπτύσσεται μονοπρόσωπα. Ο λιγνίτης εδώ και πολλά χρόνια φαινόταν ότι είναι στο τέρμα του και εμείς περί άλλων τυρβάζαμε. Για την τηλεθέρμανση μιλάμε για μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αν κάποιος την απαξιώνει δεν είμαστε εμείς και αυτό θέλω να το τονίσω γιατί κάποτε ο μελετητής της τηλεθέρμανσης, ο πρωτοπόρος ο Σπύρος Τσιριγώτης είχε παραδεχθεί στο ραδιόφωνο ότι τη δεδομένη στιγμή δεν θα την ξεκίναγε!
Η συγγραφή αυτού του κειμένου έγινε από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι η τηλεθέρμανση θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 5.000.000€.
Θα ήθελα να δώσω δυο απαντήσεις στο φίλο μου το Χρήστο Μανιάτη. Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε σωστά τις δυνατότητες που μας δίνονται και τις ευκαιρίες, είμαστε εδώ και για ένα άλλο πρόσθετο λόγο να εφαρμόζουμε το νόμο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ιδιώτες όπως λειτουργούν με μικρές ή μεγάλες παρανομίες οι ιδιώτες, είμαστε ένας Δήμος είμαστε ένας θεσμός και οφείλουμε να εφαρμόζουμε τους νόμους, δεν αγιάζει πάντα ο σκοπός τα μέσα, αυτό το ιδεολόγημα δεν ισχύει σε εμάς.
Εκείνο όμως που σχεδιάζουμε είναι ότι σχεδιάζουμε για όλο το Δήμο και για όλους τους δημότες, δεν ξεχωρίζουμε τους δημότες σε μεν και δε.
Αγαπητοί συνάδελφοι έργα χωρίς μελέτες δεν μπορούν να προχωρήσουν, εντάξατε στο ΘΗΣΕΑ τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και εμείς δεν τα πειράξαμε, όμως δε βρήκαμε καμία μελέτη που να μας αφήσατε και τα έργα αυτά χωρίς μελέτες δεν προχωρούν.
Νομίζω ότι η σύνταξη αυτού του τεχνικού προγράμματος είναι ρεαλιστική και δίκαιη κατανομή στους πόρους τόσο στα τοπικά διαμερίσματα όσο και στην πόλη. Εξασφαλίσαμε για τα χωριά μας γύρω στις 500.000€ μόνο από τη ΣΑΤΑ 2009 ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση έργων συνολικού ύψους 1.900.000€. Για την πόλη της Μεγαλόπολης έργα ύψους 2.100.000€ από ΣΑΤΑ 2009 και πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και από ιδίους πόρους ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες η ολοκλήρωση έργων ύψους 390.000€.
Προβλέψαμε για το σύνολο του Δήμου έργα ύψους περίπου 6.200.000€.
Τα μεγάλα έργα Αρχαίο Θέατρο, Τηλεθέρμανση, ΒΙΠΕ και ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων είναι έργα που έχουμε στοχεύσει στο ΕΑΠ. Είναι γνωστή η αντιδικία με τη ΔΕΗ για το ΕΑΠ νομίζω ότι ήταν σωστό να μπουν τα χρήματα μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα.
Τα 720.000€ είναι για τις μελέτες, μακάρι κύριοι αυτά τα χρήματα να τα κάνουμε έργα, δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιον πλούσιο με αυτές τις μελέτες, θέλουμε να κάνουμε πλούσιο το Δήμο μέσα από έργα που θα γίνουν με τις μελέτες που θα έχουμε στα χέρια μας. Τα έργα που κάνατε εσείς και τα έργα που θα κάνουμε εμείς είναι έργα που οφείλουμε στους δημότες μας και για αυτό υπηρετούμε από αυτή τη θέση.

Πηγή: "Παρρησία Μεγαλόπολης" Ιανουάριος 2009
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: