Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Εκλογή προέδρου, αντιπρόεδρου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης

«Εάν κάποιους στενοχώρησα ζητώ συγγνώμη, όσοι με στεναχώρησαν τους συγχωρώ»
Με αυτά τα λόγια έκλεισε το σύντομο λόγο του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Παρασκευάς Μπαλίκος.
Ο ηθικός, ο ανιδιοτελής, ο δίκαιος, όπως τον αποκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Π. Μπούρας.

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, μετά από πρόσκληση του Πλειοψηφούντος Συμβούλου του Επιτυχόντος Συνδυασμού κ. Κανέλλου Δράκου, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του έτους με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δ.Σ. Μεγαλόπολης. Την θέση του Προέδρου κατέλαβε ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλης Μερζιώτης, ενώ από την πλευρά της μειοψηφίας εξελέγη ως Αντιπρόεδρος ο κ. Αντώνης Κυριακόπουλος. Την θέση του Γραμματέα κατέλαβε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Παρασκευάς Μπαλίκος.

Πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας έλαβαν το λόγο οι κάτωθι:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΑΣ
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Επίσης καλή και παραγωγική δεύτερη δημαρχιακή περίοδο. Είθισται αυτές τις μέρες να ακούγονται ευχές, η προσφορότερη ευχή για τον τόπο μας, για τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, είναι να πάμε μπροστά τα δημαρχιακά πράγματα με ανάπτυξη για την περιοχή διότι οι καιροί είναι ού μενετοί, επιβάλεται να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές.
Επίσης εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την οδύνη μου για τη γενοκτονία που γίνεται στον Παλαιστινιακό λαό και ελπίζω και εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει αυτό το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή. Νομίζω ότι οι λαοί θα πρέπει να αυτοδιατίθενται και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβάλεται πάντα το δίκαιο του ισχυρότερου. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαιώματα και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να τα αποκτήσει, ούτως ώστε να πρυτανεύσει η ειρήνη στην υδρόγειο.
Δυστυχώς αν δεν κλείσει αυτή η πληγή, όσο γίνεται συντομότερα και αν οι μεγάλοι οι οποίοι καθορίζουν τις τύχες των λαών δεν ασχοληθούν σοβαρά με την πολιτική θα βιώσουμε και άλλες τραγωδίες παγκοσμίως και πιστέψτε με αυτό είναι πολύ ευκολότερο στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε ο κύριος Δήμαρχος για το λαό της Παλαιστίνης και για τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και φώτιση από το μεγαλοδύναμο σε όλους μας να έχουμε έργο παραγωγικό για το καλό της πόλης μας.

Αφού προχώρησαν στην διαδικασία της εκλογής Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, έλαβαν το λόγο:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΛΙΚΟΣ (ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, η ζωή συνεχίζεται κάπου για τον καθένα μας τελειώνει κάποιο πόστο, θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο, τους τρεις Αντι- δημάρχους, όλους τους συναδέλφους που ο καθένας από την μεριά του έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο για τη Μεγαλόπολη.
Εάν κάποιους τους στεναχώρησα ζητώ συγγνώμη, εάν με στεναχώρησαν τους συγχωρώ. Και θέλω τελευταία να κλείσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στη Γραμματέα του Συμβουλίου την κα Κούτσουρα.

ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΑΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Θα μου επιτρέψετε με την ευκαιρία της εκλογής του νέου Προεδρείου της νέας Δημαρχιακής περιόδου, να συγχαρώ το νέο Προεδρείο αλλά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο κο Παρασκευά Μπαλίκο, η προσφορά του στα Δημοτικά δρώμενα της πόλης μας δεν είναι σημερινή είναι μακροχρόνια και ιδιαίτερα στην πρώτη διετία της θητείας μας, σαν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν καθοριστική η δε αμεροληψία και αλληλεγγύη σε όλους η ψυχραιμία στη διαχείριση τόσων πολλών συνεδριάσεων είναι μοναδική. Πιστεύω ότι η ηθική του Βούλη του Μπαλίκου και η κατασταλαγμένη εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, γενικότερα στα πολιτικά πράγματα της πόλης μας πρέπει να είναι οδηγός για όλους μας. Εύχομαι και πιστεύω και προσεύχομαι στον καλό μας Θεό να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση γιατί τέτοιους ανθρώπου ηθικούς έχει ανάγκη ο τόπος μας, θέλει ανθρώπους υπεύθυνους, ανιδιοτελείς και δίκαιους, γιατί δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι μια ευχάριστη μειοψηφία να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ο Χρήστος Μανιάτης είπε ότι ο καθένας μας έχει το βηματισμό του, συμφωνώ και θα πρόσθετα ότι ο καθένας μας αφήνει και τ᾽ αχνάρια του, το αποτύπωμά του το οποίο είναι η ταυτότητά του, είναι η καλή ή κακή εικόνα του εύχομαι και οι νεότεροι συνάδελφοι να δείξουν τέτοιες συμπεριφορές σαν του Βούλη Μπαλίκου συνέπειας, συμμετοχής, ειδικής στάσης και ανιδιοτέλειας. Επιμένω ότι το έχουμε ανάγκη σαν τόπος, σαν κοινωνία, στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.
Επίσης κύριε Πρόεδρε εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας και θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ τους συναδέλφους της πλειοψηφίας για τη στήριξη στην πράξη του διαπαραταξιακού Προεδρείου, εννοώ τη στήριξη του Αντιπροέδρου που προτάθηκε από μειοψηφία, σας ευχαριστώ πολύ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΡΖΙΩΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, θα ευχηθώ πρώτα σε όλους μας καλή χρονιά και ο νέος χρόνος να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί.
Η εκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου 2009 - 2010 αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Εκφράζω συγκινημένος θερμές ευχαριστίες προς το σώμα για την τιμή που μου έκανε, γνωρίζω ότι οι ευθύνες που μου αναθέτουν και τις οποίες επωμίζομαι είναι τεράστιες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες γιατί πριν από μένα έχουν προηγηθεί Πρόεδροι που έχουν τιμήσει τη θέση αυτή και κατά το πρόσφατο παρελθόν και το πιο μακρινό. Στην εξαετή παρουσία μου στα Δημοτικά τεκταινόμενα είχα την τύχη να έχω σαν Προέδρους και τον απερχόμενο σήμερα κ. Μπαλίκο, ο οποίος πραγματικά τίμησε το αξίωμα και τη θέση την οποία του ανέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα γυρίσω ακόμα πιο πίσω στους κ.κ. Θανάση Χριστογιαννόπουλο και Θεόδωρο Ανδριανό, αυτούς τους τρεις είχα την τύχη να γνωρίσω. Είναι έντονος ο προβληματισμός μου για το αν θα μπορέσω να σταθώ πλάι τους ή να τους φθάσω. Ευελπιστώ όμως ότι με τη δική σας κατανόηση και βοήθειά σας γιατί ποτέ κανείς ποτέ μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει όσα μπορεί να καταφέρει μια ομάδα. Για να προοδεύσει μια οργανωμένη κοινωνία χρειάζεται την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των μελών της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δημότες μας, εμπιστεύτηκαν σε μας την τύχη του Δήμου, όσο εξαρτάται από εμάς, και έχουμε υποχρέωση ιερή να μην τους απογοητεύσουμε, είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε σαν στόχο, ανεξάρτητα με τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και την ανάπτυξη του τόπου.
Βρισκόμαστε στην πλαγιά ενός βουνού και ο καθένας μας από τη σκοπιά του επιθυμεί και θέλει να φθάσει στην κορυφή, συμβαίνει όμως να ακολουθεί ο καθένας διαφορετικό μονοπάτι. Δεν πιστεύω ότι κανείς μας απ’ όσους είμαστε εδώ σήμερα ή όσους πριν από εμάς έχουν ασχοληθεί ή όσοι μετά από εμάς θα ασχοληθούν ότι θα έχουν διαφορετικό σκοπό από το να οδηγήσουν το Δήμο στην κορυφή. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής αέναη. Δεν πιστεύω ότι κανείς από εμάς θα λιγοψυχήσει στο δρόμο, θα του φανεί δύσκολο το μονοπάτι και θα γυρίσει πίσω. Όλοι προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο, αυτό το καλύτερο αύριο είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε.
Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε το σώμα να με εκλέξει για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: "Παρρησία Μεγαλόπολης" Ιανουάριος 2009
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: