Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Επιστολή χριστιανών της Μεγαλόπολης για τον πατέρα Θεόκτιστο

Πέρασε αρκετός καιρός που έφυγε ο πατέρας Θεόκτιστος για να πάει στην Αρχιεπισκοπή.
Άδειος ο τόπος γύρω μας. Όπου και να γυρνούσαμε ήταν μπροστά μας. Ακούραστος, με ένα πλατύ χαμόγελο και έναν καλό λόγο πάντα στα χείλη του, ένα μεγαλείο ψυχής.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Αχ, αυτά τα ωραία κηρύγματα, απλά, κατανοητά. Πόσο ήρεμα και απλά μιλούσε; Γι’ αυτό μάζευε κοντά του τον κόσμο, ήξερε να μαζεύει καλά τα παιδιά του, μικρά και μεγάλα.
Άξιος ποιμενάρχης. Μεγαλόπολη και Γορτυνία, μόνος μέσα στο κρύο, στα χιόνια και στη ζέστη. Ακούραστος όπου και να τον καλούσε το καθήκον. Άγρυπνος φρουρός. Έδινε πάντα το παρόν του.
Πώς να σας ξεχάσουμε πατέρα μας; Όταν είχαμε κάποιο πρόβλημα μας λέγατε προσευχή, να μη χάνουμε την πίστη μας και η Παναγιά μας θα μεριμνήσει για εμάς και όλο τον κόσμο.
Γιατί μας αφήσατε, τι θα κάνουμε εμείς χωρίς εσάς, εμάς δε μας σκεφτήκατε; Πάτερ, ζητούμε συγγνώμη αν σας στεναχωρήσαμε.
Αλλά εμείς οι χριστιανοί ξέρουμε γιατί φύγατε. Ακούμε διάφορους, οι οποίοι δεν ντρέπονται, να λένε ότι φύγατε για τα μεγαλεία και να γίνετε Δεσπότης… εμείς ξέρουμε γιατί φύγατε. Φτάνει πια… Υπάρχει Θεός, θα κριθούμε. Το σκέφτηκε κανένας αυτό; Είναι ικανοποιημένοι τώρα; Ας τους συγχωρέσει ο Θεός όλους αυτούς για ότι ψέματα λένε και συνεχίζουνε, από τη μια μεριά να σας βραβεύουν και από την άλλη να λένε ότι ´´έφυγε ο πάτερ για να γίνει Δεσπότης´´.
Αυτά τα ακούσαμε στη γιορτή που έκαναν για τη χορωδία και εμείς πικραινόμαστε γιατί ξέρουμε, ότι είστε άνθρωπος ταπεινός όπως πολλοί από τους Αγίους μας. Αυτοί δεν πικράθηκαν από τους ανθρώπους;
Περάσανε το Γολγοθά τους με την ταπεινότητά τους και την αγάπη τους, είχανε οράματα για την άλλη ζωή. Έτσι κι εμείς βλέπουμε εσάς.
Συγχωρέστε μας αν άθελά μας, σας πικράναμε.
Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μάθαμε κοντά σας. Ζητούμε την ευλογία σας και να μας θυμάστε, μη μας ξεχνάτε. Εμείς σας αγαπούμε και σας σκεφτόμαστε.
Σας φιλούμε το χέρι με σεβασμό, εμείς οι χριστιανοί.

Πηγή: "Παρρησία Μεγαλόπολης" Ιανουάριος 2009
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: