Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Καρναβάλι 2009 στο Δήμο Μεγαλόπολης


Kυριακή 22/2/09:
Στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία, η Καρναβαλούπολη ανοίγει και τις πύλες του κάστρου της και περιμένει τα παιδιά να διασκεδάσουν με δρώμενα, παιχνίδια, μεταμφιέσεις, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και βόλτες με άλογο.
Tετάρτη 25/2/09:
Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, θα δοθεί παράσταση θεάτρου μαριονέτας και στις 6.30 θα ακολουθήσει παιδικό Πιζάμα Πάρτι στην Καρναβαλούπολη - ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών της πόλης.
Σάββατο 28/2/09:
Στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία θα διεξαχθεί το Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού και θα ακολουθήσει παράσταση με τον ταχυδακτυλουργό Luigelo, αλλά και παιδικός αποκριάτικος χορός. Στις 8 το βράδυ, στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο ανάμματος φωτιάς με μουσική από το συγκρότημα “Αυλός“ του Γ. Δαλιάνη. Θα σερβίρεται παραδοσιακό βραστό, ενώ από την κουζίνα που θα στηθεί, τα μέλη του ΚΑΠΗ θα κερνούν τον κόσμο χειροποίητα μακαρόνια και τηγανίτες! Το χορό θα ανοίξει ο Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης.
Kυριακή 1/3/09:
Στις 3.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση από άρματα, μασκαράδες και εκατοντάδες παρέες καρναβαλιστών, κατά μήκος των οδών Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου. Θα ακολουθήσει συναυλία με το παραδοσιακό συγκρότημα του κ. Νούσια. Μετά το τέλος της συναυλίας, πομπή καρναβαλιστών με αναμμένες δάδες θα συνοδεύσουν τον Καρνάβαλο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα καεί... για να πέσουν στη συνέχεια τα πυροτεχνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: