Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση Κεφαλογιάννη για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Στην ταχεία εκδίκαση αιτήσεων ακύρωσης και προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και διοικητικά δικαστήρια, στην περίπτωση του φωτοβολταϊκου πάρκου ΔΕΗ Μεγαλόπολης αναφέρεται με ερώτηση του στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλιογιάννης.
Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι το ζήτημα της ταχείας εκδίκασης αιτήσεων ακυρώσεως και προσφυγών στο ΣτΕ και στα διοικητικά δικαστήρια έπειτα από έκδοση αναστολής αποφάσεων της διοίκησης καθίσταται απολύτως αναγκαίο. Χαρακτηριστική η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί αναστολής της μεγαλύτερης πράσινης επένδυσης της ΔΕΗ (προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ) με την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο στα παλιά λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης, κατόπιν αιτήσεως κυνηγών που ζήτησαν την προστασία του «θηραματικού πλούτου της περιοχής» επαναφέρει το ζήτημα της ταχείας εκδίκασης αιτήσεων ακυρώσεως και προσφυγών στο ΣτΕ και στα διοικητικά δικαστήρια έπειτα από έκδοση αναστολής αποφάσεων της διοίκησης.
Ερωτά τους υπουργούς ο κ. Κεφαλογιάννης αν πρόκειται με πρόταση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης να καθορίσουν ρητές προθεσμίες εκδίκασης των υποθέσεων που αναστέλλονται με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ εντός τακτής προθεσμίας που θα καθορίζει ο νόμος μη επιτρεπόμενης αναβολής της συζήτησης για οποιοδήποτε λόγω πλην ανώτερες βίας.

Πηγή: ΕΡΤ 20-2-2009
http://news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: