Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Μέχρι το Σεπτέμβριο οι στροφές της Μεγαλόπολης


Συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τον γενικό γραμματέα Δημοσθένη Κατσιγιάννη είχε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, κατά την οποία προέκυψε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν παραδοθεί το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο, στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης των έργων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, καθώς και οι εξελίξεις για το δρόμο από Ριζόμυλο
- Πύλο μέχρι Μεθώνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:
- Σε όλα τα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα γίνονται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς.
- Στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, θα αρχίσουν οι εργασίες σε δύο μήνες.
- Μέχρι τα μέσα του 2010 θα είναι έτοιμο το τμήμα Κόρινθος - Τσακώνα μήκους 120 χλμ., όπως είχε δηλώσει ο κ. Σουφλιάς κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια τον περασμένο Οκτώβριο.
- Ειδικά το τμήμα από το Αθήναιο μέχρι το Λεύκτρο προβλέπεται να παραδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Έτσι οι στροφές της Μεγαλόπολης θα αποτελούν σε λίγους μήνες παρελθόν.
- Ο κ. Σουφλιάς είπε στον
κ. Λαμπρόπουλο ότι το
ΥΠΕΧΩΔΕ θα εντάξει στο Δ‘ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης τη βελτίωση του δρόμου από το Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη.
Ήδη από προηγούμενες συναντήσεις του κ. Λαμπρόπουλου με τον κ. Σουφλιά είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της μελέτης από τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, για βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου και νέες χαράξεις όπου χρειάζονται.
Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η ανάθεση και πρόκειται εντός των ημερών να υπογραφεί και η σύμβαση με τον μελετητή. Η μελέτη υπολογίζεται να τελειώσει σε ένα χρόνο.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 18-02-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: