Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής, WWF Ελλάς για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο Μεγαλόπολης.

Η λειτουργία του φ/β πάρκου, παράλληλα με τα έργα δεντροφύτευσης για τα οποία έχει δεσμευθεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την αποκατάσταση των ορυχείων λιγνίτη, θεωρούμε ότι θα βελτιώσει σημαντικά τις σημερινές περιβαλλοντικές συνθήκες στην περιοχή.
Το WWF Ελλάς θα παρακολουθεί την εγκατάσταση και λειτουργία του φ/β πάρκου της Μεγαλόπολης, ώστε να διασφαλιστεί ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σεβασμός του τοπικού περιβάλλοντος και των εκεί κοινωνιών.
Θέλουμε και ελπίζουμε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα αξιοποιήσει την επένδυση και για εκπαιδευτικούς λόγους, οργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις, δείχνοντας σε όλους τους πολίτες (και κυρίως τους νέους) ότι οι καθαρές πηγές ενέργειας αποτελούν μονόδρομο για την Ελλάδα. Υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής και εκτίναξης των τιμών ορυκτών καυσίμων είναι λάθος να καθυστερούμε την εξάπλωση των ΑΠΕ, προς όφελος άλλων ρυπογόνων, ενεργειοβόρων και μακροπρόθεσμα καταστρεπτικών επενδύσεων (όπως π.χ τα γήπεδα γκολφ και οι λιθανθρακικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής).
Το κλίμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι στο χέρι όλων μας.

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2008
Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής, WWF Ελλάς.


Πηγή: "Παρρησία Μεγαλόπολης" Ιανουάριος 2009
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: