Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων επικράτησε στις εκλογές των ΟΤΑ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Εργαζομένων επικράτησε στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Πέμπτη στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αρκαδίας, λαμβάνοντας 207 ψήφους έναντι 162 της Συνεργασίας Εργαζομένων -και εκλέγοντας 4 συμβούλους έναντι 3 στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σώστης Κοσκινάς από το Δήμο Τρίπολης, ενώ οι υπόλοιποι 3 σύμβουλοι της ΑΔΗΚ στη διοίκηση είναι -κατά σειρά εκλογής- οι Νίκος Παπαδόγιαννης (Δήμος Τρίπολης), Νίκος Φωτόπουλος (Δήμος Μεγαλόπολης) και Παναγιώτης Πιτερός (Δήμος Τρίπολης).
Από την Συνεργασία Εργαζομένων εξελέγησαν -κατά σειρά ψήφων- οι Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος (Δήμος Τρίπολης), Γιώργος Καραβασίλης (Δήμος Τρίπολης) και Γιάννης Μαρνέρης (Δήμος Τυρού).
Αντιπρόσωποι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ εξελέγησαν, από τον πρώτο συνδυασμό οι Σώστης Κοσκινάς, Νίκος Παπαδόγιαννης και Παναγιώτης Μπουρολιάς (Δήμος Βαλτετσίου) και από το δεύτερο οι Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Καραβασίλης.
Τέλος, στο Νομαρχιακό Τμήμα Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, η ΑΔΗΚ ανέδειξε 10 εκπροσώπους και η Συνεργασία 8.
Μιλώντας στην «Ε» ο Σ. Κοσκινάς ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εκλογή του –όπως είπε εκλεγόταν συνεχώς επί 12 χρόνια, με εξαίρεση την τελευταία διετία- και σημείωσε ότι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης θα είναι ο τομέας καθαριότητας και η διασφάλιση των εργαζομένων σε αυτόν.
«Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τόσο όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας, όσο και με την υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα» παρατήρησε εξειδικεύοντας ο Σ. Κοσκινάς, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης τομέων στους οποίους σήμερα αρμοδιότητα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Β.Γ.Μ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 8-2-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: