Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για αιολικό πάρκο στην Τσεμπερού

Διαδικαστικά θέματα απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου. Αρχικά έγινε εκλογή νέου γραμματέα μετά την αποχώρηση του Κώστα Μυλωνά για επαγγελματικούς λόγους και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Λάτσης.
Παράλληλα, εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ για την διάσωση του ιστορικού αρχείου του.
Ομόφωνα εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικές μελέτες για έργα ιδιωτών που αφορούν την ανακύκλωση υλικών όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, αλλά και μπαταριών καθώς και αυτοκινήτων, ενώ επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη για την δημιουργία αιολικού πάρκου στην Τσεμπερού. Διαφωνίες ως προς το δρόμο πρόσβασης, αλλά και την καλωδίωση που ζητήθηκε να είναι υπόγεια και όχι εναέρια υπήρξαν στο θέμα που αφορούσε την δημιουργία αιολικού πάρκου στο Παρθένι του Δήμου Κορυθίου.
Aλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν ο ορισμός μέλους στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Oργανο και ορίστηκε ο Eυθ. Τζανετόπουλος στη θέση του κ. Μυλωνά. Συγκροτήθηκε ακόμη επιτροπή για τον έλεγχο των θέσεων της λαϊκής αγοράς.
Παράλληλα συζητήθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων δημόσιας δασοπονίας και του ειδικού φορέα δασών για έργα που αφορούν την προστασία τους. Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται από το Δασαρχείο, ανάλογα βέβαια με τα χρήματα που κάθε φορά δίνονται από τα αρμόδια υπουργεία.
Ε.Τ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 22-02-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: