Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Παν. Βαλασόπουλος: Ένας Μεγαλοπολίτης στο "Ελληνικό Φεστιβάλ"

Άλλος ένας Αρκάς τοποθετήθηκε σε Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο λόγος για τον Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Βαλασόπουλο ο οποίος τοποθετήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση του «Ελληνικού Φεστιβάλ».
Πρόκειται ουσιαστικά για μία ανώνυμη εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την οργάνωση μουσικών, θεατρικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την έκδοση και διάθεση εντύπων, βιβλίων και άλλων εκδόσεων, καθώς και οπτικοακουστικών μέσων με θέματα που αφορούν στην προβολή των εκδηλώσεων της. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του Κράτους, το ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων Πάρνηθας και Κέρκυρας, τις χορηγίες και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις των χώρων της.
Το Ελληνικό Φεστιβάλ χρησιμοποιεί ως χώρους παραστάσεων το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου (Θέατρο του Ασκληπιείου και Θέατρο Αρχαίας Πόλεως), το θέατρο Λυκαβηττού, «Το Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, το Θέατρο Κοτοπούλη, το Μουσείο Μπενάκη, το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, το Θέατρο Πόρτα και άλλους.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Βαλασόπουλος λοιπόν ήταν καλεσμένος χθες στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας της Τρίπολης. Απάντησε σε πολλά ερωτήματα τα οποία αφορούν τον τομέα του πολιτισμού στην Αρκαδία. Είναι σημαντικό ότι προανήγγειλε την έναρξη νέων συζητήσεων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί την τελευταία 10ετία με την ασυνέπεια την οποία δείχνει το Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο Φεστιβάλ της Τρίπολης.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι από το 1999 μέχρι σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και δεν τίμησε την υπογραφή του, με αποτέλεσμα να χρωστά σήμερα στο Δήμο Τρίπολης πάνω από 1.000.000 €. Στο Υπουργείο είναι ενημερωμένοι εδώ και χρόνια για αυτό το πρόβλημα και είναι αλήθεια ότι υπάρχει συνεχώς πίεση από την πλευρά του Δήμου για να βρεθεί λύση. Βέβαια, μέχρι πρότινος, έως ότου γίνει δηλαδή ο ανασχηματισμός, η κατάσταση ήταν τέτοια που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην Αρκαδία.
Τώρα όμως φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Ο Σαμαράς δείχνει πιο διαλλακτικός και μάλιστα αυτό αποδείχτηκε από τη λύση που βρέθηκε στην υπόθεση της Εύας Δολιανών.
Λύση πρέπει να βρεθεί και με τα χρέη του Υπουργείου προς το δήμο Τρίπολης.
Χθες στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Βαλασόπουλος προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει μία προσπάθεια, έτσι ώστε να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα και φυσικά να διαφανεί τι θα γίνει από εδώ και μετά με το Φεστιβάλ της Τρίπολης.
Είναι βέβαιο ότι καλή πρόθεση υπάρχει. Όμως, το ερώτημα είναι κατά πόσο εύκολο είναι να βρεθεί λύση, όταν και στο τρέχον οικονομικό έτος δεν προβλέπεται πίστωση στον προϋπολογισμό του εν λόγω Υπουργείου τόσο για την αποπληρωμή των οφειλών για τις 200 και πλέον προγραμματικές συμβάσεις (εκ των οποίων οι 152 για δράσεις σύγχρονου πολιτισμού) όσο και για τη συνέχιση της συνεργασίας του ΥΠ.ΠΟ. με Δήμους μέσω προγραμματικών συμβάσεων;

Πηγή: "Καλημέρα Αρκαδία" (εφημ. Αρκαδικές Ειδήσεις) 21-2-2009
http://kalimera-arkadia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: