Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί δεν προχωρά η τηλεθέρμανση;

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, με άμεσα οικονομικό όφελος, που έγινε ποτέ στη Μεγαλόπολη αναντίρρητα είναι η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ.
Έργο υψίστης σημασίας, που σέβεται το περιβάλλον, βοηθά στην ανάπτυξη και έχει μικρό λειτουργικό κόστος.
Με βάσει τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα 1060 οικογένειες που είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να απολαύσουν το μεγάλο αυτό αγαθό, σήμερα ´´τιμωρούνται´´ χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Θα περίμενε κανείς, η διάδοχος Δημοτική Αρχή με γοργούς ρυθμούς και εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες (π.χ. πυρκαγιές και φωτοβολταϊκά να εξασφαλίσει κρατική χρηματοδότηση και δωρεάν ζεστό νερό από τη ΔΕΗ). Αντί αυτού ούτε μια νέα παροχή έγινε, δεν προχώρησε εδώ και δύο χρόνια η τιμολογιακή πολιτική, ώστε με τις εισπράξεις να συνεχισθεί το έργο της Τ/Θ με νέες συνδέσεις δίνοντας το αίσθημα δικαίου στους συμπολίτες μας. Αντί αυτού βρέθηκε η εύκολη λύση. «Το κλείνουμε τα μαγαζί και το πρόβλημα παγώνει...!» μαζί όμως πάγωσαν 1060 νοικοκυριά...
Κρίμα! .... Με προσωποποίηση των έργων και με καπρίτσια, ο τόπος αυτός βλάπτεται ανεπανόρθωτα. Τα έργα γίνονται με χρήματα του Ελληνικού λαού και ανήκουν στους πολίτες και φυσικά έχουν συνέχεια και διαχρονικότητα.
Κατά καιρούς κάποιοι θέλησαν να κοροϊδέψουν την κοινή γνώμη ότι η Τηλεθέρμανση είναι ασύμφορη και υποκρύπτει μεγάλο σκάνδαλο, μα αν έτσι έχουν τα πράγματα δεν επαρκούν τα δύο χρόνια να βγουν στο φως και να πάνε στον εισαγγελέα;
Τέλος πια σε αυτά τα σενάρια του διχασμού! Οι πολίτες αυτής της πόλης δεν νιώθουν δυσφορία αλλά θυμό που «τιμωρούνται με αυτό τον τρόπο». Δρομολογείστε λύσεις ευνοϊκές στα προβλήματα που περισφίγγουν αυτό τον τόπο. Αρκεί να μην περάσει κανείς στην άγονη περιοχή της αδιαφορίας.
Ίσως ορισμένοι υποστηρίξουν ότι η κριτική μου είναι σκληρή, αλλά όχι σκληρότερη από την «τιμωρία» που υφιστάμεθα 1060 νοικοκυριά χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο.
Αν δεν τολμήσουμε να υπογραμμίσουμε το σωστό και το δίκαιο θα απολέσουμε τον αυτοσεβασμό μας.
Πιστεύω ότι δεν έχουν σβήσει οι ελπίδες μήτε χάθηκαν οι δυνατότητες, για μια συλλογική προσπάθεια που θα βρεθεί λύση για την ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του σπουδαίου έργου και θα βελτιωθούν οι βιοτικές συνθήκες των πολιτών.
Ηρακλής Μπέζος

Πηγή: "Παρρησία Μεγαλόπολης" Ιανουάριος 2009
http://www.parrisianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: