Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Ανεξάρτητος ο Αντώνης Κατσιρούμπας στο Δήμο Μεγαλόπολης

Η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Αντώνη Κατσιρούμπα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης το βράδυ της Πέμπτης. Οι αντιρρήσεις του στο να παραμένει για πολλά χρόνια ένας δημοτικός σύμβουλος σε έμμισθη θέση αποτέλεσαν την αφορμή για να διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα. Ο κ. Κατσιρούμπας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το ότι ο Βασίλης Μερζιώτης, μετά από μια διετία αντιδήμαρχος, εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ο ίδιος ο κ. Κατσιρούμπας μάς είπε, δεν είχε ψηφίσει τον κ. Μερζιώτη στις δημαιρεσίες, ενώ γενικότερα για τα όσα τον οδήγησαν να ανεξαρτητοποιηθεί σκοπεύει να μιλήσει σε συνέντευξη στην οποία θα καλέσει τα μέσα ενημέρωσης περί τα τέλη ίσως της εβδομάδας, αφού έχει ηρεμήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη θέση του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα αποδίδει την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου του σε πιθανούς προσωπικούς λόγους. Όπως μας είπε, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο ίδιος είπε πως η επιλογή του κ. Μερζιώτη για τη θέση του προέδρου είχε στόχο μόνο την καλή λειτουργία του Σώματος.
Επεσήμανε δε πως βάσει του Κώδικα η μόνη δέσμευση που υπάρχει στις έμμισθες θέσεις αφορά το χρόνο θητείας των αντιδημάρχων, ο οποίος δε μπορεί να είναι μικρότερος του 1 έτους. “Μοναδικός γνώμονας στις επιλογές μου είναι η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και η εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Και ο ρόλος μας είναι να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ο νομοθέτης έχει θεσμοθετήσει κάποιες έμμισθες θέσεις, για τη χρηστή διοίκηση δηλαδή“ είπε τέλος ο δήμαρχος μιλώντας στην “Ε“.
Κ.Δ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 1-2-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: