Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου ενώ τα έργα στο τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη έχουν ολοκληρωθεί!!!

Δικαιολογίες προβάλλονται συνεχώς για τη μη επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Τρίπολη, ενώ άλλες είναι οι πραγματικές αιτίες, τονίζουν η Αγωνιστική Συνεργασία Αρκαδίας και η Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΣΕ Πελοποννήσου. Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής στο τμήμα Κορίνθου - Αργους - Τρίπολης έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, σημειώνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, «αλλά η διοίκηση του ΟΣΕ δεν έχει δρομολογήσει τρένα, προβάλλοντας συνεχώς δικαιολογίες». Καταγγέλλουν μάλιστα ότι οι πραγματικές αιτίες είναι πως α) δεν έχουν τροχαίο υλικό, β) δεν υπάρχει προσωπικό γιατί οι τελευταίες προσλήψεις είχαν γίνει το... 1984 και γ) υπάρχει πολιτική απαξίωσης του τραίνου, προς όφελος των οδικών μεταφορών.
«Αν δεν είναι αλήθεια, ας μας διαψεύσουν», προκαλούν τους αρμόδιους οι συνδικαλιστές - καλώντας τον κόσμο και τους φορείς σε δράση, για την επαναδρομολόγηση του τρένου:
«Επειδή όλα αυτά αφορούν πρώτα απ’ όλα τους χρήστες του σιδηροδρόμου, τους επιβάτες του και μετά τους εργαζόμενους σε αυτόν, δίνοντας συνέχεια μετά τη Σύσκεψη των Φορέων τον Ιούλιο του 2008 για την άμεση επαναλειτουργία του τρένου στην περιοχή μας επιβάλλεται άμεσα:
- Να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής για τα σχέδια της κυβέρνησης.
- Να καλέσουμε τους πολίτες, τα συνδικάτα και τους φορείς του νομού μας, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα για να μη διαλυθεί ο σιδηρόδρομος, διεκδικώντας:
- Την άμεση επαναλειτουργία της γραμμής. Να τεθεί τώρα η γραμμή σε λειτουργία τουλάχιστον με 4 - 5 δρομολόγια την ημέρα.
- Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο τροχαίο υλικό.
- Να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
- Την αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας». Και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις καταλήγουν:
«Εχουμε χρέος μπροστά στην κατάσταση αυτή, το συνδικαλιστικό κίνημα και οι κοινωνικοί φορείς του νομού μας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά με διάφορες πρωτοβουλίες.
Να προχωρήσουμε από κοινού με τους φορείς μετά από νέα σύσκεψη σε διεκδικητικές και αγωνιστικές κινήσεις (συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια κ.λπ.).
Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΣΕ οδηγούν στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και την κατάργηση του σιδηροδρόμου στην περιοχής μας. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΣΕ την άμεση επαναλειτουργία του τρένου, που υπήρξε μια σημαντική συγκοινωνιακή κατάκτηση για την περιοχή μας, που συνέβαλλε στην ανάπτυξή της - και να δηλώσουμε ότι δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε συμφέροντα να την ματαιώνουν».

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 2-2-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: