Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Μελέτη αναστήλωσης του Κάστρου της Καρύταινας περιμένει μέσα στο 2009 ο Δήμος Γόρτυνος.

Μέσα στο 2009 υπολογίζεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η μελέτη στο Δήμο Γόρτυνος για την αναστήλωση του ιστορικού Κάστρου της Καρύταινας, τον περιβάλλοντα χώρο του και την ομαλή πρόσβασή του.
Η μελέτη ακόμα αναφέρεται στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον Πύργο της Λεβέντενας, τον Πύργο του Ματζουρανόγιαννη και την εκκλησία της Παναγιάς.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κων. Μιχόπουλος δήλωσε ότι η χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο δήμος από την Εθνική Τράπεζα για την αναστήλωση του κάστρου, “δεν έχει μόνο προοπτική και μέλλον αλλά θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα“ συμπληρώνοντας: “Ενας μικρός και “καποδιστριακός“ δήμος χωρίς έσοδα τόσο με καλή διαχείριση όσο και με μεγάλο προσωπικό αγώνα δικό μου αλλά και των συνεργατών μου, η περιοχή μας για τα επόμενα χρόνια θα είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό“.

Τα έργα του 2009
Ο δήμαρχος από τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος που ψηφίστηκε για το 2009 ξεχωρίζει αρχικά την αλλαγή - ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης από Κουρουνιού – Καρύταινα με το ποσό των 290.000 ευρώ και Σαρακίνι – Παλαιόκαστρο μαζί με την κατασκευή δεξαμενής, προϋπολογισμού 123.000 ευρώ.
Ακόμα, σημαντικά χαρακτηρίζονται η επισκευή και η συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων σε όλα τα Τ.Δ. του Δήμου Γόρτυνος με το ποσό των 450.000 ευρώ, η κατάσκευή τοίχου αντιστήριξης στο Τ.Δ. Καρύταινας από την οικία Μπακούρου έως την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με 220.000 ευρώ και η ασφαλτόστρωση σε όλα τα Τ.Δ. του δήμου με 398.000 ευρώ.
Ακόμα ο κ. Μιχόπουλος, αναφέρει έργα που συνεχίζονται και είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης: Οδοποιία Μάρκου – Βλαχόρραφτη (Κούκου γεφύρι) μέχρι και την εθνική οδό Ανδρίτσαινας – Μεγαλόπολης με το ποσό του 1.500.000 ευρώ, αλλαγή δικτύων ύδρευσης και κατασκευή δεξαμενών από Καλύβια έως Μαυριά και Ανω – Κάτω Κοτύλιο με 800.000 ευρώ, τείχη αντιστήριξης και αντιπλημμυρικής προστασίας στα πυρόπληκτα Τ.Δ.του δήμου και βελτίωση οδοποιίας από εθν. οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας έως Μαυριά με το ποσό των 800.000 ευρώ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 19-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: