Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Το Μάρτιο οι προσφορές για τη μονάδα με αέριο στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των εταιρειών που μετέχουν στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Αυτόν τον καιρό ελέγχεται το περιεχόμενο των τεχνικών προσφορών που κατατέθηκαν από τις J&P Αβαξ (τεχνογνωσία Siemens), Ansaldo Energia Spa-Damco, Μέτκα - ΕΤΕΔΕ Α.Ε. (τεχνογνωσία General Electric) και ΤΕΡΝΑ (τεχνογνωσία Siemens) -κι αφού προηγουμένως διαπιστώθηκε, από τους φακέλους των εταιρειών, ότι αυτές πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.
Ωστόσο, η διαδικασία αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον ερχόμενο Μάρτιο - χρόνο κατά τον οποίο πιθανότατα η αρμόδια επιτροπή θα ανακοινώσει τις προσφορές που καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η ΔΕΗ.
Στη συνέχεια, θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές από τις εταιρείες που θα προκριθούν τεχνικά, προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας -της υπ’ αριθμόν 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 750 έως 835 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο- ανέρχεται σε 570.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα δε με τους αρχικούς σχεδιασμούς της ΔΕΗ επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία το 2010, όμως μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό εκτιμάται ότι η έναρξη λειτουργίας της θα μετατεθεί τουλάχιστον για το 2012.
Β.Γ.Μ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 18-01-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: