Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Ομάδες για τραγούδι και χορό από τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Απουσία του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, λόγω ασθενείας, έγινε η εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης για την παρουσίαση των δύο νεοσύστατων ομάδων τραγουδιού και χορού στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης «Ο Πολύβιος».
Οι δύο ομάδες που αποτελούνται από μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες της περιοχής αποτελούν τις πρώτες ομάδες που έχει συγκροτήσει η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης π. Ιάκωβο, στις προθέσεις τους είναι να σχηματιστούν και άλλες ομάδες με τη συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων, αφού αυτός είναι ο σκοπός τους, να δώσουν δηλαδή τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με κάτι που τα ευχαριστεί. Στην εκδήλωση ακούστηκαν πολλά τραγούδια, ανάμεσα σ‘ αυτά λόγω των ημερών και κάλαντα, ενώ η ομάδα χορού χόρεψε αρκετά παραδοσιακά τραγούδια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης, Γόρτυνος, Λαγκαδίων, Δημητσάνας, ο νέος αντιπρόεδρος του ΝΣ Ευθύμιος Τζανετόπουλος, ο αντινομάρχης Γιώργος Μπαλάσης και πλήθος κόσμου.
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας έστειλε τις ευχές του στους παριστάμενους για υγεία, προκοπή, ευημερία, ειρήνη, αγάπη, θείο φωτισμό, δημιουργία, χαρά, ευτυχία, ευλογία Θεού, παρηγοριά στους γέροντες , γιατρειά στους αρρώστους, ενώ ζήτησε την προσευχή όλων προς την Παναγιά για να γίνει σύντομα καλά και να βρεθεί και πάλι κοντά στο ποίμνιό του. E.T.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 11-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: