Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

“Μαγειρέματα” από την Αρκαδία σήμερα το μεσημέρι στον ΣΚΑΪ

Στην Αρκαδία και τις παραδοσιακές γεύσεις της Πελοποννήσου θα μας μεταφέρει σήμερα στις 2 το μεσημέρι η εκπομπή «Μαγειρέματα» με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πρώτος σταθμός μας θα είναι η αλλαντοποιία «Στάθης» έξω από τη Μεγαλόπολη, απ‘ όπου όλη η Ελλάδα θα μάθει μικρά μυστικά για την παρασκευή του σύγκλινου, αλλά και του παραδοσιακού πελοποννησιακού λουκάνικου με το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια θα δούμε την κ. Γεωργία Μανιάτη να ετοιμάζει στην ταβέρνα «Στάθης» ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της ευρύτερης περιοχής: τον αγαπημένο μας καγιανά με σύγκλινο.
Επόμενος Σταθμός, η Τρίπολη - όπου ο Νίκος και ο Βασίλης Πιτερός θ‘ ανοίξουν την κουζίνα της «Κληματαριάς» για να μοσχοβολήσουν τα τσιγαριστά περιβολίσια χόρτα.
Επειτα τα “Μαγειρέματα“ θα επισκεφτούν το το Λεβίδι και το Μουσείο Αρκαδικής Τέχνης και Ιστορίας, όπου ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ξεναγεί τους επισκέπτες στο παρελθόν μέσω της προσωπικής του συλλογής.
Στο κτήμα «Σπυρόπουλου» τα “Μαγειρέματα“ θ‘ ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα συστατικά και την ξεχωριστή γεύση του μοσχοφίλερου - ενώ θα φωτίσουν τη ζωή και το έργο ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, προς τιμήν του οποίου φιλοξενείται μουσείο στη γενέτειρά του το Λεβίδι.
Στη συνέχεια και στον ξενώνα «Καλλιστώ», η Μυρσίνη με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών μαγείρων που αντιπροσωπεύουν τη νέα και την παλιά γενιά, θα μαγειρέψει κουνέλι λαγωτό και θα... συγκρίνει αυτή τη συνταγή με την αντίστοιχη για χοιρινό.
Τελευταίος σταθμός, το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού - που διατηρεί ακόμα και σήμερα, όχι μόνο σχεδόν ανέπαφα τα έδρανα της προεδρίας και την εξαιρετική ακουστική του, αλλά και τη μαγεία του χώρου - με τη βοήθεια βέβαια και της απίστευτης θέας στην πεδιάδα του Λεβιδίου.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 11-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: