Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Ειδικότητα τεχνικών φυσικού αερίου στο ΙΕΚ Τρίπολης

Εν αναμονή του φυσικού αερίου, το ΙΕΚ Τρίπολης ξεκινά μια νέα ειδικότητα, που στόχο έχει να τροφοδοτήσει την αγορά με πιστοποιημένους εξειδικευμένους εργαζόμενους. Οι αιτήσεις για τη νέα ειδικότητα που θα λειτουργήσει αυτό το εαρινό εξάμηνο είναι “Τεχνικός αερίων καυσίμων“ και οι αιτήσεις υποβάλλονται σε πολύ... σφιχτή προθεσμία, μέχρι αυτή την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το διευθυντή του ΙΕΚ Τρίπολης Ιωάννη Κατσίρη, στόχος δεν είναι να βγουν εργαζόμενοι μόνο για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη, αλλά και για όλο το επαγγελματικό φάσμα που θα ανοίξει με την έλευση του αερίου στην Αρκαδία. Οπως είπε, σε 2,5 με 3 χρόνια που θα έχουν πιστοποιηθεί οι απόφοιτοι της ειδικότητας, πιστεύει πως θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στη νέα μονάδα, ενώ θα έχει ξεκινήσει η επαγγελματική δραστηριοποίηση σχετικά με την εγκατάσταση και τη συντήρηση για οικιακή χρήση, καθώς και με την εμπορία κι επισκευή συσκευών φυσικού αερίου.
Εξηγεί πως υπάρχει στόχευση σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης ειδικότητας, η οποία επελέγη μετά από συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ έχει ήδη προηγηθεί συνεννόηση με τη ΔΕΗ για την πρακτική άσκηση - και οι συζητήσεις λέει πως θα συνεχιστούν.
Ο κ. Κατσίρης επισημαίνει πως πρόκειται για τη μοναδική τέτοια ειδικότητα σε όλη Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι και από άλλους νομούς.
Υπογραμμίζει πως η πιστοποίησή τους θα έχει σημαντική βαρύτητα, αφού κανένας -όπως εκτιμά- ιδιώτης ή φορέας δε θα επιλέξει στην εργασία του μη πιστοποιημένο ειδικευμένο εργαζόμενο.
Να σημειώσουμε πως η ειδικότητα αυτή προτάθηκε σε συνεργασία με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου αλλά και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του ΟΕΕΚ. Χαρακτηρίζεται σύγχρονη, μοντέρνα αλλά και επίκαιρη ειδικότητα που την έχει ανάγκη η περιοχή.
Οσο για τον τεχνικό Αερίων Καυσίμων, θα είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης που εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και την συντήρηση δικτύων και συσκευών αερίων καυσίμων, καθώς και με την διανομή, την μεταφορά και τον ποιοτικό έλεγχο.
Στην ειδικότητα αυτή μπορούν να φοιτήσουν όλοι οι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείου και ΤΕΕ Β΄ Κύκλου και οι αιτήσεις των υποψηφίων για επιλογή παραλαμβάνονται από τη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Τρίπολης (Τέρμα Τεγέας, Τ.Κ. 22100).
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίζουν πρωτότυπο τίτλο σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο), δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, έγγραφα που πιστοποιούν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας από Α.Σ.Π.Ε. Από αυτά, τα δύο πρώτα προσκομίζονται υποχρεωτικά και τα υπόλοιπα εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.
Κ.Δ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 18-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο!Αποκτήστε όσα πτυχία θέλετε, δεν θα αξίζουν ούτε μια δραχμή μπροστά σε μια καλή γνωριμία.Αφήστε τους νέους να ονειρευτούν και μην τους γεμίζετε με λόγια που θα παραμείνουν λόγια. Μην βάζετε τα όνειρα των νέων σε μονόδρομους που μόνο τα χρώματα μπορούν να τους κάνουν λεωφόρους. Αφήστε τους νέους να κάνουν όνειρα και μην τους γεμίζετε με τα δικά σας στρεβλωμένα ζητούμενα που δεν είναι τίποτα άλλο απο το να γίνουν βολεμένοι, άβουλοι και πάνω απο όλα άφωνοι. Αν θέλουμε ακόμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να ονειρεύονται και όχι να τους δεσμεύουμε με ψεύτικες ελπίδες.