Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

«Πολύ κακό για το τίποτα» δηλώνει ο δήμαρχος για το φωτοβολταϊκό στην πλατεία Μεγαλόπολης

«Οταν στη Μεγαλόπολη υπάρχουν στον αέρα εκατομμύρια κυβικά άεριοι ρύποι και σωματίδια από το λιγνίτη δεν μιλάει κανείς, τους πείραξε όμως το φωτοβολταϊκό στην πέργκολα». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας -μιλώντας στην «Ε»- την αντίδραση που εκδήλωσε η Συντονιστική Επιτροπή στην απόπειρα να στηθούν -λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά- φωτοβολταϊκά πάνελ σε πέργκολα, στην πλατεία της πόλης.
Η κατάσταση σήμερα, πρόσθεσε ο δήμαρχος, έχει παραμείνει ίδια με την ημέρα που η Αστυνομία διέκοψε τις εργασίες, ενώ την περασμένη Πέμπτη -συνέχισε- έφθασε στο δήμο έγγραφο από την Πολεοδομία στο οποίο ο Π. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται αναφορά σε αυθαίρετη κατασκευή, καθώς και στην έλλειψη έγκρισης από την ΕΠΑΕ (Επιτροπή Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου).
«Ο νόμος λέει ότι για εγκατάσταση κάτω από 20 κιλοβάτ δεν απαιτείται άδεια, αλλά ακολουθείται η διαδικασία που ισχύει για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες» σημείωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης. Οπως εξήγησε, τα πάνελ αποτελούν δωρεά της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.», μετα από σχετικό αίτημα του δήμου, ενώ η τοποθέτησή τους αποσκοπούσε, αφ’ ενός να παρέχουν την ενέργεια για τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου -κατά τις ημέρες των γιορτών- και στη συνέχεια να ηλεκτροδοτούν την πέργκολα, στην πλατεία.
«Ως δήμος θα επικαλεστώ τη σχετική νομοθεσία, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποδοχή της δωρεάς της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.”» σημείωσε Π. Μπούρας.
Καταλήγοντας δε, ανέφερε ότι σε ανάλογη παρέμβαση -με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ- έχει προχωρήσει, από το 2005, ο Δήμος Βριλησσίων σε πλατεία του, χωρίς η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε να της ζητηθεί κανενός είδους αδειοδότηση.
Β.Γ.Μ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 26-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: