Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Καρμανιόλα ο δρόμος Μεγαλόπολης - Καρύταινας. Όργωμα κατάντησε το οδόστρωμα.

Πυκνώνουν τα ατυχήματα στο δρόμο Μεγαλόπολης - Καρύταινας και γι‘ αυτό ευθύνονται οι ρηγματώσεις στο οδόστρωμα και οι μέχρι και 40 - 50 εκατοστά καθιζήσεις του. Πριν λίγες ημέρες άλλη μια οικογένεια με 3 παιδιά κινδύνευσε, όταν “πιάστηκε“ ο τροχός του αυτοκινήτου της σε μια από τις λακκούβες. Πριν λίγες εβδομάδες άλλο ένα ανάλογο περιστατικό τρομοκράτησε άλλη οικογένεια, ενώ οι ντόπιοι με φόβο χρησιμοποιούν το δρόμο, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.
Οπως υπενθυμίζει, παρ‘ ότι έχει απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή στο νομάρχη Αρκαδίας Δημ. Κωνσταντόπουλο, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα, η απάντηση που παίρνει είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα γι‘ αυτές τις επισκευές. “Αν όμως περιμένουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι για να παρέμβουν, θα έχουμε πρώτα θρηνήσει θύματα“ παρατηρεί ο δήμαρχος σχολιάζοντας πως “αν είναι έτσι, τότε δεν έπρεπε να αποδεχτεί η Νομαρχία ένα δρόμο που ανήκει στη ΔΕΚΕ ή αλλού.
Επρεπε να ζητήσουν και περισσότερη χρηματοδότηση“. Τονίζει δε πως ακόμα και ο ίδιος, που χρησιμοποιεί το δρόμο 2 με 3 φορές την ημέρα αναγκάζεται συχνά να σταματά στην άκρη για να περάσει το αυτοκίνητο που έρχεται από την άλλη κατεύθυνση.
“Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και έχει επιδεινωθεί. Πρόκειται για εθνική οδό β‘ κυκλοφορίας (Μεγαλόπολη - Ανδρίτσαινα) και αν και έχουν γίνει και επερωτήσεις στη Βουλή ούτε τις γούβες δεν κλείνουν, ενώ σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα έχει καθήσει μέχρι και μισό μέτρο και με τις βροχές η κατάσταση χειροτερεύει“ επισημαίνει ακόμα ο δήμαρχος.
Για τον ίδιο δρόμο και το πλήθος των προβλημάτων που υπάρχουν έφτασε e-mail στην εφημερίδα από οδηγό που χρησιμοποιεί συχνά το δρόμο.
Ονομάζεται Χρήστος Αναγνώστου και φωτογράφισε αρκετά από τα επικίνδυνα σημεία. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, “οι υπεύθυνοι από ό,τι φαίνεται κρατούν καλά κλεισμένα τα αυτιά τους, αφού δεν πηγαίνουν από αυτό το δρόμο στα σπίτια τους. Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριο Ρέππα.
Ομως δεν έχει βρεθεί λύση και το πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει, δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα. Κι ενώ περνούν οι μήνες δεν έχει εμφανιστεί κανένας ανευθυνοϋπεύθυνος να βάλει έστω ένα προειδοποιητικό σήμα ώστε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες που περνούν για πρώτη φορά από την περιοχή μας και δεν γνωρίζουν το πρόβλημα…”.
Τονίζει ακόμα ο οδηγός πως“ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει χωρίσει σε δύο κομμάτια“ και περιγράφει τα σημεία που φωτογράφισε αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
Κ.Δ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 19-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: