Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

“Πρόβα“ από την Τσακώνα έκαναν χθες οι αγρότες της Μεσσηνίας

Κλιμάκωσαν χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες καθώς για μια ώρα περίπου έκλεισαν και πάλι συμβολικά τον κόμβο της Τσακώνας στην εθνική οδό Τρίπολης -Καλαμάτας. Οι αγρότες που προχθές είχαν κλείσει το δρόμο στο Δώριο χθες κινήθηκαν προς την Τσακώνα και στις 1 περίπου το μεσημέρι τοποθετώντας κάθετα στο οδόστρωμα τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους διέκοψαν την κυκλοφορία διαμαρτυρόμενοι για την δεινή θέση που έχει βρεθεί ο αγροτικός κόσμος.
Ο δρόμος αρχικά έκλεισε για 15 περίπου λεπτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων και από τα δύο ρεύματα αλλά και από τον δρόμο που έρχεται από Καλό Νερό.
Φυσικά δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από τους οδηγούς , μερικοί από τους οποίους τις εξέφρασαν σε έντονο ύφος χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάτι παραπάνω. Αφού άνοιξε στην συνέχεια για πέντε περίπου λεπτά ακολούθησε νέο κλείσιμο για περίπου μισή ώρα που όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκαν ουρές ακόμη περισσοτέρων αυτοκινήτων.
Στο μεταξύ στο χώρο του αποκλεισμού έφτασαν και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών από την Τριφυλία και την Πυλία εκφράζοντας την συμπαράστασή τους , και ενώνοντας μαζί τους τις δυνάμεις τους για συνέχιση των αγώνων που από ότι φαίνεται θα πάρουν ακόμη πιο δυναμική μορφή , καθώς όπως τονίστηκε αύριο θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται με τον αποκλεισμό του δρόμου στο Ριζόμυλο.
Περίπου στις 2 το μεσημέρι οι αγρότες αποχώρησαν από την Τσακώνα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ενταση δημιουργήθηκε όταν η μοναδική αστυνομικός που βρισκόταν καθόλη την διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο , εκτελώντας εντολές, προσπάθησε να καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των τρακτέρ και των αυτοκινήτων. Αυτό εξόργισε τους αγρότες που αμέσως κατήγγειλαν το γεγονός επιρρίπτοντας ευθύνες σε αυτούς που δίνουν τέτοιες εντολές. Μάλιστα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωρίου Κυριάκος Κωτσιόπουλος καταδίκασε το γεγονός τονίζοντας ότι είναι εκβιαστικό και φασιστικό.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 26-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: