Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Ξεκινά δράση ο Σύλλογος Τριών Τέκνων “Ο Αρκάς” στους δήμους Μεγαλόπολης, Φαλαισίας, Γόρτυνoς

Συγκροτήθηκε σε Σώμα ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης - Φαλαισίας - Γόρτυνος “Ο Αρκάς“ ύστερα από τις εκλογές που έγιναν το Δεκέμβριο. Ετσι το ΔΣ δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει το έργο του για την επίτευξη των στόχων τού συλλόγου, που αφορούν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων οικογενειών.
Οι εκλογές έγιναν στις 15 Δεκεμβρίου και το νέο ΔΣ συστάθηκε στις 7 Ιανουαρίου. Πρόεδρος είναι ο Νίκος Αποστολόπουλος, γραμματέας η Μαρία Καντέλη, ταμίας ο Δημήτρης Μπάζιος, αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Ντούνης, αναπληρώτρια ταμίας η Κωνσταντίνα Λέφα και μέλη η Ιωάννα Μπάζιου και ο Εμμανουήλ Ψύλλας.
Ο πρόεδρος του “Αρκά“ Νίκος Αποστολόπουλος μας ενημέρωσε πως ο σύλλογος δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2008 και πως συνεργάζεται στενά με την υπό ίδρυση ομοσπονδία της Αθήνας. Σήμερα έχει περίπου 150 μέλη.
Μέσω της συνεργασίας με την ομοσπονδία, ο σύλλογος της Μεγαλόπολης ευελπιστεί να υλοποιηθεί κάποια στιγμή η απόφαση της κυβέρνησης που αφορά την ισοτιμία των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. “Παλεύουμε μέσα από κάποιες διπλωματικές οδούς, να τεθεί σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος. Θέλουμε να συσπειρωθούμε και να ενεργοποιηθούν οι τρίτεκνοι και από τη Μεσσηνία, για να δείξουμε ότι έχουμε τη δική μας φωνή. Ως τώρα ο σύλλογος ασχολείται με την ενημέρωση των μελών του και με την διεκδίκηση των αιτημάτων του που σχετίζονται με τους δήμους. Για παράδειγμα έχει διεκδικήσει μείωση στα τέλη ύδρευσης, ρυθμίσεις για τους παιδικούς σταθμούς, καλύτερους όρους για συμμετοχή στους διαγωνισμούς και στις θέσεις εργασίας. “Στο ίδιο επίπεδο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και σε σχέση με τη Νομαρχία και την Περιφέρεια. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι υπόλοιποι τρίτεκνοι και σε άλλους νομούς“ υπογραμμίζει κλείνοντας ο πρόεδρος.
Να υπενθυμίσουμε πως η εκδήλωση κοπής πίτας του “Αρκά“ θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στο “Αστόρια“.
Για πληροφορίες σχετικά με το σύλλογο, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα τηλέφωνα: 27910 24431 και 6972 000652.
Γ. Σαρ.
Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 18-01-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: