Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες έκλεισαν και τον κόμβο της Τσακώνας


Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τριπόλεως - Καλαμάτας στο ύψος του κόμβου της Τσακώνας προχώρησαν χθες οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο αγροτικός τομέας, ζητώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και ουσιαστικά μια καλύτερη πολιτική και αντιμετώπιση του κλάδου τους.
Αρκετά τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα είχαν παραταχθεί από νωρίς χθες στα πλαϊνά του δρόμου, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, όταν έφτασαν στο σημείο μέλη της συντονιστικής επιτροπής όπως και άλλοι αγρότες από το Ασπρόχωμα που κατέλαβαν το οδόστρωμα, αφήνοντας ανά μία ώρα τα αυτοκίνητα που συγκεντρώνονταν να περάσουν. Οπως τόνιζαν προς τους οδηγούς αλλά και προς τους άλλους επαγγελματίες σκοπός τους δεν είναι να ταλαιπωρούν τον κόσμο, αλλά να προβάλουν τα αιτήματά τους και να ασκήσουν πίεση προς τους κυβερνώντες καθώς η κατάσταση στον αγροτικό τομέα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Οι τιμές των προϊόντων είναι εξευτελιστικές και είναι αδύνατον με αυτή την κατάσταση, με το πολύ μεγάλο κόστος καλλιέργειας, να τα βγάλουν πέρα, επισημαίνοντας παράλληλα την μεγάλη απώλεια εισοδήματος που είχαν στο λάδι λόγω του περσινού παγετού, ζημιά για την οποία ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε και έχει γίνει τίποτα.
Γεγονός πάντως είναι ότι το μπλόκο που έστησαν στην Τσακώνα, όσο περνούσε η ώρα, συνεχώς ενισχυόταν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
Από το χώρο του μπλόκου το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κυριάκος Κωτσιόπουλος σε δηλώσεις του στην «Ε» τόνισε: «Εχουμε αποφασίσει όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Μεσσηνίας να κλείσουμε όλους τους δρόμους καθώς έχουμε αργήσει κιόλας.
Απόφασή μας είναι να κλείσουμε τους δρόμους όπου μπορούμε. Τα αιτήματά μας είναι γνωστά σε όλους και ζητάμε να υλοποιηθούν.
Καλούμε όλους τους αγρότες να έλθουν και να ενισχύσουν τα μπλόκα, διάθεσή μας είναι να καθίσουμε μέρα νύχτα εδώ, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, οι νέοι αγρότες έχουν πάρει δάνεια για να κινηθούν. Στην περιοχή μας Δωρίου – Αετού έχουν καεί οι ελιές μας και δεν κάναμε κιλό λάδι, ούτε έχουμε πάρει τίποτα από αποζημίωση».


Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 27-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: