Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Σε νυχτερινό μαγαζί που διασκέδαζε, συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής της ΔΟΞΑΣ που έβαζε γκολ στις τράπεζες.


Ο ποδοσφαιριστής που είχε μεγαλώσει στη Μεγαλόπολη και είχε ανδρωθεί στον αθλητισμό με τα χρώματα του ΑΟΜ ΔΟΞΑ ή ο «Φτερωτός Ερμής» όπως τον αποκαλούσαν οι αστυνομικές αρχές καθώς έτρεχε σαν αίλουρος και κατέφερνε και ξέφευγε πεζός ύστερα από κάθε ληστεία, διασκέδαζε σε bar στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι.
Η ΟΠΚΕ Κορινθίας ύστερα από πληροφορίες εντόπισε το νεαρό Αλβανό. Η σύλληψη έγινε με επεισοδιακό τρόπο καθώς ο μπαλαδόρος έβγαλε ένα όπλο και προσπάθησε να το βάλει στα πόδια. Οι αστυνομικοί όμως ήταν προετοιμασμένοι να αποτρέψουν κάθε πιθανή προσπάθεια διαφυγής του. Έτσι, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ήταν γνωστά στις αρχές και έτσι στις τελευταίες ληστείες δεν χρησιμοποιούσε καν καμουφλάζ. Έμπαινε στις τράπεζες χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, άρπαζε τα χρήματα και άρχιζε το τρέξιμο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την Αλβανία εγκατέλειψε την προετοιμασία της ομάδας του, που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική, στις αρχές καλοκαιριού και επιδόθηκε στις ληστείες τραπεζών.
Η πρώτη του αποστολή ήταν... εκτός έδρας και μάλιστα στην Καλαμάτα, τον περασμένο Ιούλιο. Ακολούθησαν τρεις ληστείες τραπεζών σε Αμάρυνθο, Ξυλόκαστρο και Καλαμάτα, τον Οκτώβριο. Τελευταία εμφανίστηκε στην Κόρινθο όπου έκανε την πιο κερδοφόρα ληστεία καθώς πήρε από τα ταμεία 130.000 ευρώ! Μπήκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας κρατώντας δύο όπλα στα χέρια του. Ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες και πυροβόλησε μια φορά στην οροφή. Πήρε από τα ταμεία τα χρήματα και βγήκε από την τράπεζα. Αυτόπτες μάρτυρες τον ακολούθησαν αλλά ο 21χρονος ληστής ξεπέρασε στο τρέξιμο και τον... διάσημο Αμερικανό σπρίντερ Καρλ Λιούις. Σε μεγάλη απόσταση τον περίμενε με μηχανή ο συνεργός του. Μάλιστα πάνω στον πανικό να φύγουν γρήγορα του έπεσε το κράνος. Ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά οι ληστές είχαν εξαφανιστεί. Μέσα στην τράπεζα επίσης έπεσε το ένα όπλο του νεαρού Αλβανού, στο οποίο βρέθηκαν και δακτυλικά του αποτυπώματα. Οι αστυνομικοί έδειξαν και φωτογραφία του στους υπαλλήλους, οι οποίοι τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα.
Οι αστυνομικοί τελευταία έστηναν μπλόκα σε οικίες συγγενών του σε Αθήνα και Μεσσηνία, αλλά φαίνεται ότι ο ληστής έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: