Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Έχει ευθύνη ο Σπάρτης Ευστάθιος για τον Αρχιμανδρίτη του;

Τις τελευταίες ημέρες έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία η αποκάλυψη του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας εγκέφαλος της οποίας ήταν ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης, κληρικός της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης που λειτουργούσε σε κάποιο χωριό έξω από τη Σπάρτη.
Οι αποκαλύψεις όμως έρχονται μία - μία.
Όπως δήλωσε και ο Μητροπολίτης Σπάρτης, ο 44χρονος αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε από τον πρώην μητροπολίτη Κυθήρων. Τελικά όμως μαθαίνουμε ότι ο Κυθήρων τον χειροτόνησε αρχιμανδρίτη, την πρώτη χειροτονία σε διάκο την έκανε ο πνευματικός του πατέρας πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος (πρώτη εξήγηση για το έργο του αρχιμανδρίτη).
Η αποκάλυψη όμως έρχεται από τους κατοίκους του χωριού που λειτουργούσε. Όπως διαβάζουμε στο http://troktiko.blogspot.com/2009/01/1_30.html, οι κάτοικοι του χωριού είχαν ζητήσει από τον Ευστάθιο να τον απομακρύνει γιατί άφηνε τη λειτουργία στη μέση, πήγαινε στο καφενείο και επέστρεφε μετά από 20 λεπτά για να συνεχίσει. Αυτό το ήξερε ο μητροπολίτης και δεν έκανε κάτι για να σταματήσει αυτός ο διασυρμός.
Άρα έχει ευθύνη για το κατάντημα αυτό και ο «αγαπητός» μας κ. Ευστάθιος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάθαμε ότι ο περιβόητος Αρχιμανδρίτης πήγαινε στη Μητρόπολη Σπάρτης κάθε 15 μέρες.

Γιατί κύριε Ευστάθιε καλύπτατε έναν αργόσχολο και τον πληρώνατε για 2 εμφανίσεις το μήνα 1500 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Μήπως του δίνατε έμμεσα το χρόνο να κάνει αυτά που έκανε?

Μήπως πρέπει να πάτε και σεις μέσα για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος και αργομισθία?