Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Πιάστηκε στο Διακοφτό μετά από καταδίωξη ο Νικήτας Μαυρίκης από το Λεπτίνι Αρκαδίας

Συνελήφθη προχθές μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην εθνική οδό Πάτρων - Κόρινθου ο κατηγορούμενος για τη ληστεία της Alpha Bank Νικήτας Μαυρίκης. Η κινηματογραφική καταδίωξη του καταζητούμενου ξεκίνησε στο ύψος του Αιγίου προχθές στις 4.50 το απόγευμα όταν δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Τροχαίας. Τέσσερα περιπολικά ξεχύθηκαν πίσω από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Νικήτας Μαυρίκης και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν μετά από 27 χιλιόμετρα στο ύψος του Διακοφτού. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα κυνηγετικό δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, μια κουκούλα, πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, ένας γεμιστήρας ενώ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τον κατεδίωξαν, πέταξε έξω από το αυτοκίνητο ένα όπλο. Ο Νικήτας Μαυρίκης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αιγίου για να του απαγγείλει κατηγορίες για τα αδικήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και στη συνέχεια, εντός της εβδομάδας, θα έρθει στην Καλαμάτα για να απολογηθεί στις δικαστικές αρχές για τη ληστεία της Alpha Bank. Χθες το απόγευμα κυκλοφόρησε φήμη για ενδεχόμενη ανάμειξη του συλληφθέντος στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η “Ε“ επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και όπως προκύπτει από την απάντηση μάλλον δεν υπάρχει θέμα ανάμειξής του στην απαγωγή του εφοπλιστή. Μας απάντησαν ότι αν υπάρξουν στοιχεία θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου.

Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
Προχθές στις 4.50 ο Μαυρίκης έφευγε από την Πάτρα. Τροχονόμοι του έκαναν σήμα να σταματήσει στο 172ο χιλιόμετρο (στο ύψος του Αιγίου) της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.
Τότε αυτός “σανίδωσε“ το γκάζι και έφυγε χωρίς να σταματήσει. Αμέσως περιπολικά ξεκίνησαν να τον καταδιώκουν. Παράλληλα οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο 145ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο ύψος του Διακοφτού. Ο καταδιωκόμενος επιχείρησε να σπάσει το μπλόκο κάνοντας αναστροφή αλλά έπεσε πάνω στις… μπάρες του δρόμου. Τέσσερα περιπολικά ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί συνέλαβαν το Νικήτα Μαυρίκη.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK
Ο καταζητούμενος μέχρι προχθές Νικήτας Μαυρικής και 2 ακόμα άτομα κατηγορούνται ότι στις 31 Οκτωβρίου “χτύπησαν“ το κατάστημα της Alpha Bank στην Καλαμάτα και “σήκωσαν“ πάνω από 400.000 ευρώ. Οι δράστες άφησαν τη μηχανή μάρκας Ηonda Transalp στην είσοδο της τράπεζας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αριστομένους και Κολοκοτρώνη. Μπήκαν στην τράπεζα φορώντας κράνη και γυαλιά ηλίου με τα όπλα στα χέρια και είπαν σε υπαλλήλους και πελάτες να πέσουν στο έδαφος. Δύο απ‘ αυτούς έμειναν στο ισόγειο και ο τρίτος, κρατώντας ένα μακρύκαννο όπλο, ανέβηκε στον ημιώροφο. Πήγε αμέσως στο κεντρικό χρηματοκιβώτιο και απειλώντας τον ταμία πήρε τα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα έβαλε σε μια σακούλα και κατέβηκε στο ισόγειο.
Μαζί με τους άλλους δύο βγήκαν από την τράπεζα, ανέβηκαν στη μηχανή και έφυγαν από την οδό Κολοκοτρώνη. Η Αστυνομία, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισε τους δράστες στη Θουρία αλλά δεν κατόρθωσε να τους συλλάβει. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Μεσσηνίας τους κατεδίωξαν από τη Θουρία έως του Κατσαρού αλλά και πάλι διέφυγαν.
Θ.Λ.
.
Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 21-01-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: