Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Η Α. Κόρκα ενημερώθηκε για τις σημαντικές και καινοτόμες επενδύσεις, τις οποίες έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη.

Η Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος επισκέφτηκε με Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία τη Μεγαλόπολη, όπου ενημερώθηκε για τις σημαντικές και καινοτόμες επενδύσεις, τις οποίες έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, η κα ΚΟΡΚΑ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Σκοπός της επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ήταν να ενημερωθεί για τις επενδυτικές δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2009 - 2014 του ομίλου, επισημαίνοντας από τη πλευρά μου ότι οι επενδύσεις αυτές θα προχωρήσουν, παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, αφού η Δ.Ε.Η. αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της απασχόλησης τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η Δ.Ε.Η. επιδιώκει να διατηρήσει το ρόλο της ως σημαντικού παίκτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο μονάδων, οι οποίες θα είναι αποδοτικές, αξιόπιστες, ανταγωνιστικές και σύμφωνες με τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Επίσης στόχος της Δ.Ε.Η. είναι να εξασφαλίσει το 20% της ελληνικής αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δραστηριοποιούμενη σ’ όλους τους τομείς και συγκεκριμένα αιολικά, ηλιακά, μικρά υδροηλεκτρικά και γεωθερμία.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009 - 2014 “Βελτίωση Απόδοσης και Ανάπτυξη” είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που προβλέπει κατά τα επόμενα 6 χρόνια επενδύσεις 2,3 φορές περίπου μεγαλύτερες απ’ αυτές της προηγούμενης εξαετίας. Η Δ.Ε.Η. θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να φέρει σε πέρας το τεράστιο αυτό έργο. Κάποιες από τις μονάδες της Δ.Ε.Η. που είναι πολύ παλιές, αντιοικονομικές και ρυπογόνες θα αποσυρθούν άμεσα, ενώ σε κάποιες άλλες θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις για να διατηρηθούν σε αξιόπιστη λειτουργία, η οποία θα ικανοποιεί τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς. Επιπρόσθετα θα επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της κατασκευής των υδροηλεκτρικών σταθμών.

Όσον αφορά την περιοχή της Μεγαλόπολης θα δημιουργηθεί μια νέα μονάδα με καύσιμο το Φυσικό Αέριο, το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, το οποίο βελτιώνει τη ζωή μας στο σπίτι, στη δουλειά, στην επιχείρηση και στην πόλη. Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει ολοκληρωθεί μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους και τροφοδοτεί ήδη την εταιρεία “MOTOR OIL”. Θα επεκταθεί μέχρι το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, περνώντας από Κόρινθο, Άργος και Τρίπολη και θα είναι έτοιμος μέσα στο 2012, ώστε να υπάρξει συγχρονισμός με τις ανάγκες της νέας μονάδας.

Επίσης στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο, σε έκταση 2100 στρεμμάτων. Το έργο αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, όπως ενίσχυση της απασχόλησης, τόνωση της τουριστικής κίνησης, βελτίωση των υποδομών, εφαρμογή δενδροφύτευσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων σε σχολεία, στύλους για δημοτικό φωτισμό και στη δημοτική αγορά της Μεγαλόπολης και θα αναδείξει το ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης σε ισχυρό πυλώνα του ηλεκτρικού συστήματος της Νότιας Ελλάδας.

Μ’ αυτή την επένδυση η Δ.Ε.Η. συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος, μέσα από ένα έργο με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το οποίο παράλληλα αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της περιοχής στο ενεργειακό κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της χώρας μας».

Πηγή : ISTHMOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: