Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Χρήματα για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης αναζητεί ο δήμαρχος

Στην αναζήτηση πιστώσεων προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες αναστήλωσης στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης βρίσκεται ο δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας.
Όπως δήλωσε μιλώντας στην «Ε», η πίστωση που είχε εξασφαλιστεί μέσω του 3ου ΚΠΣ εξαντλήθηκε, με συνέπεια να διακοπούν οι αναστηλωτικές εργασίες στο αρχαίο θέατρο: «Προσπαθώ να βρω κάποια υπόλοιπα πιστώσεων ώστε να συνεχιστεί η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, επειδή υπάρχει διακοπή εργασιών, καθώς εξαντλήθηκε η πίστωση που υπήρχε από το 3ο ΚΠΣ» σημείωσε συγκεκριμένα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «ειλικρινή, στενή και δημιουργική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, τόσο με την Επιστημονική Επιτροπή Μεγαλόπολης (ΕΕΜ) και το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων (Τ ΠΕΑΕ)», η οποία «σύντομα θα αποφέρει καρπούς που θα δώσουν τη δυνατότητα στην επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου, τόσο μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 -2013 όσο και από εθνικούς πόρους». Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, αναφερόταν ότι η δημοτική αρχή, «με γνώμονα τη ρεαλιστική και εφικτή διασφάλιση των επιπλέον οικονομικών πόρων, απαραίτητων γι’ αυτό το σημαντικό έργο, έχει εντάξει στο 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) το έργο της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου με το ποσόν του 1.000.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να ενεργοποιήσει το συντομότερο δυνατόν».
Καταλήγοντας δε, σημείωνε ότι η δημοτική αρχή, «σε συνεργασία με τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, βρίσκεται στο στάδιο διαμόρφωσης μνημονίου συνεργασίας με τη ΕΗ Α.Ε., η οποία στο πλαίσιο της εφαρμογής της αριθμ. ΥΠΠΟ/Γ ΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ39/11982/617/12.3.07 απόφασης του ΥΠΠΟ, υποχρεούται να ενισχύσει οικονομικά, μεταξύ άλλων, τις εργασίες συντήρησης του Αρχαίου Θεάτρου».
Β.Γ.Μ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 26-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: