Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Μέχρι το Μάρτιο σύμβαση για βελτιώσεις στο εθνικό δίκτυο. Εργα ύψους 8,2 εκ. ευρώ.

Φεβρουάριο με Μάρτιο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ με την ανάδοχο εταιρεία (Αφοί Δαλακλείδη από την Κόρινθο), για το έργο των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε εθνικούς δρόμους της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 8,2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το έργο που αφορά την τοποθέτηση φαναριών στον κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα – παρέμβαση που αποτελεί προτεραιότητα και υπολογίζεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, το έργο θα πάει για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς έχει υψηλό προϋπολογισμό. Εκτιμάται πως, λόγω του χαρακτήρα του, η έγκριση δε θα καθυστερήσει, ώστε άνοιξη - καλοκαίρι να υλοποιηθούν οι περισσότερες από τις προβλεπόμενες εργασίες του.
Να υπενθυμίσουμε ότι με το συγκεκριμένο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στους εθνικούς δρόμους Τσακώνα - Καλαμάτα, Καλό Νερό - Φιλιατρά, Φιλιατρά - Μεθώνη, Καλό Νερό - Τσακώνα και Μεγαλόπολη - Τσακώνα.
Το έργο αφορά κυρίως βελτιώσεις – ανακατασκευές σε ισόπεδους κόμβους (όπως Μεγαλόπολης, Πηδήματος, προς Μελιγαλά στα Τσουκαλέικα, Καλού Νερού, προς Τερψιθέα και Σπηλιά, στην έξοδο Φιλιατρών προς Γαργαλιάνους, προς Λουτρό - Φίλια - Οιχαλία κ.λπ.), ασφαλτοστρώσεις με αντιολισθηρό τάπητα και πεζοδρόμια στη Γιάλοβα.
Γ.Σ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 04-01-2009
http://www.eleftherianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: