Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Ο δρόμος Μεγαλόπολης - Καρύταινας ήταν δρόμος… Τώρα είναι πεζοδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνος κ. Κων. Μιχόπουλος έχει επισημάνει το πρόβλημα στον Νομάρχη Αρκαδίας. Μέσω διαμαρτυρίας – καταγγελίας που έχει αποστείλει ένας δημότης του γνωστοποιεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου κινδύνεψε η οικογένειά του.
Οι υπεύθυνοι από ότι φαίνεται κρατούν καλά κλεισμένα τα αυτιά τους, αφού δεν πηγαίνουν από αυτό το δρόμο στα σπίτια τους.
Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή από το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριο Ρέππα.
Όμως δεν έχει βρεθεί λύση και το πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει, δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα. Κι ενώ περνούν οι μήνες δεν έχει εμφανιστεί κανένας ανευθυνοϋπεύθυνος να βάλει έστω ένα προειδοποιητικό σήμα ώστε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες που περνούν για πρώτη φορά από την περιοχή μας και δεν γνωρίζουν το πρόβλημα…
Γιατί;;;
Ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει χωρίσει σε δύο κομμάτια.
Κοστίζει περισσότερο ένα προειδοποιητικό σήμα από ένα πιθανό, ακόμα και θανάσιμο τραυματισμό κάποιου συνάνθρωπού μας. Μάλλον ναι, αν ο γιατρός έχει χορηγήσει στους ανευθυνοϋπεύθυνους πολλά κουτάκια grapsar*idine και prixar*idine.
Αλλά δυστυχώς σε τούτο τον τόπο κινείται μόνο ότι δείχνουν τα κανάλια. Έτσι αν δεν κατέβει μια κάμερα για να εστιάσει στο πρόβλημα τότε ξεχάστε το δρόμο.
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες.

Στροφή πριν το χωριό Πλάκα στην ευθεία μετά τον Άγιο Γεώργιο.
Όχι, δεν είναι Αγγλία εδώ, απλά όλοι όσοι γνωρίζουν το σημείο, περνάνε στο αντίθετο ρεύμα εν γνώσει τους για να αποφύγουν το πεζούλι που ακολουθεί μέσα στο δρόμο.

Το φορτηγό όπως και κάθε αυτοκίνητο που περνάει από εκεί παρακάμπτει το σημείο περνώντας από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο καθώς το πεζούλι είναι στην έξοδο της στροφής και αν κάποιο περαστικό αυτοκίνητο ανεβαίνει στην ευθεία στο αντίθετο ρεύμα με 80-100 χιλιόμετρα είναι πολύ πιθανό στη θέα του φορτηγού να φοβηθεί και να βγάλει το αυτοκίνητό του από το δρόμο αν νομίσει ότι το φορτηγό ή το άλλο αυτοκίνητο έχει χάσει τον έλεγχο ή τις αισθήσεις του.Λίγο μετά την Πλάκα ο δρόμος μπαλώθηκε και έκλεισε το άνοιγμα που είχε, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε καθώς το πεζούλι παραμένει έτοιμο να σε πετάξει στο αντίθετο ρεύμα αν δεν το περιμένεις όταν βγεις από τη στροφή που προηγείται ο ερχόμενος από την Καρίταινα.

Εκεί που ξεκινάει ο χωματόδρομος για την πίστα motocross μία από τα ίδια η άσφαλτος έχει χωρίσει στα 2 και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει το άνοιγμα.Λίγο πιο πέρα κάποιες τρύπες – πηγάδια κάνουν την εμφάνισή τους και αλίμονο στον αναβάτη της μηχανής που έχει την τύχη να πέσει μέσα.


Βέβαια δεν έχουμε παράπονο. Στην Καρύταινα έχουμε τον πιο πολύπλοκο κόμβο της χώρας σε αναλογία με τους δρόμους που συνδέονται σε αυτόν. Αν η μελέτη του κόμβου γινόταν πιο απλή π.χ. οι τέσσερις δρόμοι συνδέονταν σε ένα κυκλικό κόμβο και όχι το χάλι που υπάρχει σήμερα σίγουρα θα περίσσευαν και από εκεί κάποια χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κάπου αλλού.

Αλλά ποιος να τα σκεφτεί αυτά τα ακατόρθωτα πράγματα που γράφω…
Χρήστος Αναγνώστου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο δήμαρχος αλλά για τι σπαζοκεφαλιά που έχουν κάνει στο κόμβο με το ελληνικό τι έχει να μας πει

Ανώνυμος είπε...

thewrw pws dn einai kati asunithisto oi dromoi aytoi stis foto..kanontas odhkws 20 xiliometra stis geitonies katalabainei kaneis to "megaleio"...